Jätkäsaareen suunnitteilla uinti- ja liikuntakeskus

Helsingin kaupunki suunnittelee uudisrakennusta Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskukselle. Liikuntakeskus tulee purettavan Bunkkerin paikalle.
Paikka, johon Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskusta suunnitellaan. Kuva: Harri Saarinen, Sitowise
Paikka, johon Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskusta suunnitellaan. Kuva: Harri Saarinen, Sitowise

Eteläinen Helsinki on kasvanut paljon viime vuosina, ja asukkaat ovat saamassa Jätkäsaareen kaivatun monipuolisen liikuntakeskuksen. 

– Uinti-, palloilu- ja kamppailulajit, voimistelu, tanssiliikunta, ja kuntosaliharjoittelu saavat lisää tiloja. Uudet tilat palvelevat myös alueen kahta koulua, Helsingin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen kertoo. 

Helsingin uudenaikaisimpaan uimahalliin on suunnitteilla muun muassa kahdeksanratainen 50 metrin uima-allas, opetus- ja terapia-allas, lasten allas sekä kylmäallas.  

Suunnittelun aikana ison liikuntahallin puolelle sovitetaan kuntosali ja ryhmäliikuntatiloja, tiloja kolmelle koripallokentälle, lentopallokentille, salibandylle ja futsalille. 

Uinti- ja liikuntakeskuksen tiloja tulevat käyttämään niin lähialueen koulut, liikuntaseurat ja -yhdistykset kuin omatoimiset liikkujatkin. 

Rakennuksen suunnittelu on käynnissä  

Jätkäsaaren uinti- ja liikuntakeskus on hankesuunnitteluvaiheessa. Hankesuunnitelmalle haetaan hyväksyntää Helsingin kaupunginvaltuustolta arviolta keväällä 2025. Tämän jälkeen kohteen suunnitelmia vielä tarkennetaan ja haetaan rakennuslupa.

Rakennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa hankesuunnitteluvaiheessa PES-Arkkitehdit Oy.

Rakentaminen voi alkaa alustavan arvion mukaan aikaisintaan vuonna 2026. Keskuksen rakentamiseen kuluu noin 2,5 vuotta. Tiedotamme syksyllä lisää uinti- ja liikuntakeskuksen suunnittelusta. 

Liikuntakeskuksen tontilla sijaitsevan Bunkkerin sisätilojen purkaminen aloitettiin keväällä, ja rakennuksen raskaat purkutyöt aloitetaan tänä kesänä. Rakennuksesta puretaan tässä vaiheessa kaksi kolmasosaa. Jäljelle jäävät osat on tarkoitus purkaa, kun suunnitelma uudesta uinti- ja liikuntakeskuksesta on valmis.

Liikuntatilat oli alun perin tarkoitus rakentaa Bunkkeriin. Hanke otti takapakkia viime vuoden lopulla, kun liikuntatilojen toteuttajaksi valittu rakennusyhtiö SRV vetäytyi hankkeesta heikentyneen markkinatilanteen ja sijoituskumppanin puutteen vuoksi. Nyt suunniteltavan uuden liikunta- ja uintikeskuksen toteuttaja valitaan myöhemmin.

Liikuntatilojen viereen suunnitellaan asuinrakentamista, mikä edellyttää asemakaavan muutosta. Muutostyö käynnistetään myöhemmin.