Ikääntyneille suunnattu podcast kerää kuuntelijoita Spotifyssa

​​​​​​​Käänteentekevää puhetta -podcastin toinen kausi Elämän nälkä julkaistiin Spotifyssa lokakuun alussa. Podcast on tuotettu osana kaupungin hanketta, jossa on kehitetty ikääntyneiden mielenterveyspalveluita.
Podcastin kaikki jaksot juontaa projektipäällikkö Maarit Ajalin.  Kuva: Miika Kainu/ OtavaMedia
Podcastin kaikki jaksot juontaa projektipäällikkö Maarit Ajalin. Kuva: Miika Kainu/ OtavaMedia

Jaksot ovat keränneet julkaisunsa jälkeen satoja kuuntelukertoja. Tähän mennessä kuunnelluin jakso on kauden avausjakso Tyhjyys, jossa eläkeläinen Eliisa sekä HelsinkiMission ohjaaja Ona Robson puhuvat eläkkeelle jäämisestä ja siitä monesti seuraavasta tyhjyyden tunteesta. Muita aiheita jaksoissa ovat mm. traumat sekä itsearvostuksen puute, joka löytyy usein päihde- ja mielenterveysongelmien taustalta. Kaikki jaksot juontaa projektipäällikkö Maarit Ajalin.

Musiikkipalvelu Spotify on myös ensi kertaa kokeilussa toimialan podcastin julkaisualustana.

Molemmat kaudet löytyvät Spotifyn lisäksi Helsinki-kanavalta litteroituina versioina. Ensimmäinen kausi on suunnattu ammattilaisille ja opiskelijoille. Toinen kausi on suunnattu ikääntyneille, mutta jaksoja voivat kuunnella kaikki aiheesta kiinnostuneet. Kummallakin kaudella puhutaan ikääntyneiden mielen hyvinvoinnista eri näkökulmista.