Helsinki testaa uusia katutyöopasteita Oulunkylässä

Helsinki testaa uudenlaisia työmaaopasteita Oulunkylässä Mäkitorpantien ja Siltavoudintien katutyömaalla.
Kolme uutta ehdotusta työmaatauluiksi.

Helsinki testaa uudenlaisia työmaaopasteita Oulunkylässä Mäkitorpantien ja Siltavoudintien katutyömaalla. Kokeilulla etsitään tapoja, joilla työmaat haittaisivat kaupunkilaisten arkea mahdollisimman vähän ja työmaiden läheisyydessä liikkuminen olisi kaupunkilaisille helpompaa ja turvallisempaa. Kokeilu on osa Helsingin alkuvuodesta 2019 aloittamaa katutöiden haittojen vähentämiseen tähtäävää hanketta.

Uusien opasteiden suunnittelussa on hyödynnetty palvelumuotoilua. Testattavat työmaataulut, opaskyltit ja reittimerkinnät perustuvat kaupunkilaisilta kerättyyn palautteeseen, työmaan havainnointiin ja vanhojen opasteiden analysoimiseen. Syyskuussa toteutetussa, katutöihin liittyvässä verkkokyselyssä Helsinki sai kaupunkilaisilta yli 1300 vastausta ja yli 2000 kehittämisideaa.

Oulunkylän työmaalle tulee yhtenäisempi opastus, uudet työmaataulut kävelijöille, pyöräilijöille ja autoilijoille sekä selkeämmät reittiopasteet.

Työmaata parannetaan muillakin tavoin, kuten kohentamalla valaistusta, alentamalla nopeusrajoituksia, kiinnittämällä työmaan siisteyteen huomiota sekä leventämällä jalankulun väyliä.


Anna palautetta opasteista

Kokeilun tuloksia hyödynnetään myös muilla katutyömailla. Jos uudenlaiset opasteet saavat hyvää palautetta ja ne koetaan hyviksi, opasteiden malli voidaan ottaa käytäntöön laajemmin Helsingissä.

Voit antaa palautetta opasteista tammikuun loppuun saakka.

Kyselyyn >>(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Taustatietoa Oulunkylän katutyömaasta

Mäkitorpantielle ja Siltavuodintielle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet, ja kävelytie erotetaan selkeästi noppakivellä pyörätiestä. Korotettuja suojateitä tehdään lisää ja bussipysäkkejä muutetaan entistä turvallisemmaksi.

Lue lisää Oulunkylän katutöistä.