Helsinki Recovery App – toipumisen kompassi omassa taskussa

Helsinki Recovery App on ilmainen kännykkäsovellus paljon sosiaali- ja terveyspalveluita tarvitseville työikäisille helsinkiläisille ja heidän läheisilleen. Se toimii myös ammattilaisten tukena palveluohjauksessa ja siitä hyötyvät alan opiskelijat.
Helsinki Recovery App on helppo ladata ja käyttää.  Kuva: Kaisa Halonen
Helsinki Recovery App on helppo ladata ja käyttää. Kuva: Kaisa Halonen

Mitä sovelluksessa voi tehdä? 

Sovelluksesta löytyy tietoa toipumista sekä terveydestä ja hyvinvoinnista. Se auttaa asiakkaita itselle sopivien palvelujen ja vertaistuen piiriin. Vuodenvaihteessa päivitetty sovellus palvelee aiempaa laajemmin sote-palveluja tarvitsevia helsinkiläisiä. 

Käyttäjä voi valita sovelluksesta aiheen, johon kaipaa muutosta tai tukea. Löydettävissä on sekä oma-apuun että palveluihin liittyvää tietoa. Aihealueita päivitetyssä sovelluksessa ovat päihteiden ongelmakäyttö, mielenterveys, fyysinen terveys, elämäntilanne ja liikkuminen.   

Sovelluksen avulla on helppoa seurata omalla kännykällä toipumisen edistymistä hyödyntämällä kalenteria tai pitämällä päiväkirjaa. Päiväkirjaan voi tallentaa myös valokuvia. 

– Helsinki Recovery Appin tavoitteena on lisätä hyvinvointia ja osallisuutta. Lähtökohtana on, että sovellukseen kerätty luotettava tieto auttaa sovelluksen käyttäjiä toipumista tukevien valintojen tekemisessä ja palvelujen yhteensovittamisessa, toteaa Helsingin asumis-, kriisi ja päihdepalvelujen johtaja Mikko Tamminen ja lisää: 

– Appia voi käyttää silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Lataa Recovery App sovelluskaupasta ilmaiseksi 

Voit ladata sovelluksen ilmaiseksi omaan kännykkääsi Google Playsta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja App Storesta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Sovellus löytyy hakusanoilla Helsinki Recovery. Voit käyttää sovellusta suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. 

Sovelluksen käyttö perustuu vapaaehtoisuuteen, ja se toimii anonyymisti. Tallennetut tunnistettavat tiedot pysyvät vain käyttäjän omassa puhelimessa. 

Sovellus on kehitetty ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden yhteistyönä. Palvelujen käyttäjiä on haastateltu, jotta sovellus on voitu rakentaa käyttäjien tarpeita vastaavaksi. 

Lisätietoa