Hyppää pääsisältöön

Helsinki on vuoden 2022 kotimainen matkakohde

Helsinki on valittu Finnish Travel Galassa vuoden 2022 kotimaiseksi matkakohteeksi. Voittajavalinnan perusteluissa todetaan Helsingin tarjoavan hienon kansainvälisen kaupunkielämyksen monipuolisella tarjonnalla luontoa, kulttuuria, urheilua, arkkitehtuuria, ravintoloita, kahviloita ja tapahtumia. Finnish Travel Gala järjestettiin Helsingissä 4. marraskuuta 2022.
Helsinki-päivänä kaupunki täyttyy tapahtumista.  Kuva: Lauri Rotko
Helsinki-päivänä kaupunki täyttyy tapahtumista. Kuva: Lauri Rotko

Helsingin valinta vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi ei ole sattumaa, vaan matkailualan ammattilaisten tekemän pitkäjänteisen ja määrätietoisen työn tulos. Helsingin kaupunki haluaa toimia matkailun kestävän kasvun ja uudistumisen mahdollistajana ja kehittää Helsingistä koko maailman älykkäintä ja kestävintä matkailukohdetta.

Helsinki haluaa olla elävä ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki

Helsingin kaupungin matkailutyössä kaikuu rakkaus kaupunkia kohtaan. Kaupungin tavoitteena on, että toimialan yritykset voivat kaupungin avulla kasvaa ja siten lisätä kaupungin vetovoimaa entisestään. Helsinki haluaa olla elävä ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki, ja sen vahvuus on monipuolisuudessa: jokainen vierailija voi löytää oman tapansa lomailla kaupungissa. Helsinki kehittää kaupunkiohjelmien yhteyteen myös lähiluonnon tarjoamia mahdollisuuksia. Tämä lisää kaupungin kiinnostusta kansainvälisten matkustajien keskuudessa ja tuottaa merkittävää arvonlisää myös matkailupalvelujen tuottajille.

- Yritykset, nähtävyydet ja yksittäiset alan työntekijät ovat niitä, jotka tekevät Helsingistä houkuttelevan, kiinnostavan ja mieleenpainuvan. Kunnia tästä palkinnosta kuuluu kaikille teille! muistutti Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen kiitospuheessaan.

Finnish Travel Gala on Suomen matkailualan liitto SMALin palveluyhtiö Smalserin ja matkailualan merkittävien yritysten yhteistyönä toteuttama vuosittainen tapahtuma, jossa matkailualan ammattilaiset kokoontuvat yhdessä vieraidensa kanssa palkitsemaan vuoden matkailutekoja ja -ilmiöitä. Gaalan tavoitteena on tuoda esiin matkailutoimialan merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa niin työllistäjänä ja talouden kohentajana, elämysten tuottajana kuin työkseen matkustavien arjen helpottajana.

Finnish Travel Galassa palkittiin voittajat yhteensä yhdeksässä eri palkintokategoriassa. Muita voittajia olivat muun muassa Vuoden matkailuinnovaatioksi valittu Serlachius-museoiden Taidesauna sekä Vuoden vastuulliseksi toimijaksi valittu Viking Line Abp, joka voitti myös Vuoden kuljetusyhtiö -sarjan.

Lue lisää: Finnish Travel Galassa palkittiin koronasta selvinneen matkailualan toimijoita ja kohteita