Helsinki Food Court esittelee Matkamessuilla Helsingin valtteja kansainvälisesti kiinnostavana ruokamatkailukohteena

Ravintolat ovat keskeinen osa kaupunkien elinvoimaisuutta. Helsingin ravintoloissa onkin suuri ja osittain vielä hyödyntämätön potentiaali, jonka avulla kaupunkia voidaan kehittää matkailijoille vetovoimaisena elämyskohteena yhdessä kumppanien kanssa. Siksi Helsinki tuo esille Matkamessuilla 20.-22. tammikuuta kaupungin parhaita puolia ruokamatkailukohteena ja toteuttaa messuille yhdessä Food Camp Finlandin ja Messukeskuksen kanssa Helsinki Food Court -ravintolakokonaisuuden.
Helsinki haluaa panostaa aiempaa vahvemmin ruokamatkailuun. Tavoitteena on, Helsingistä tulee maailmanluokan kiinnostava ruokakaupunki.  Kuva: Jussi Hellsten
Helsinki haluaa panostaa aiempaa vahvemmin ruokamatkailuun. Tavoitteena on, Helsingistä tulee maailmanluokan kiinnostava ruokakaupunki. Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin Matkamessut ovat Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Niiden yhteydessä Helsinki käynnistää myös oman ruokakulttuuristrategiatyön. Tavoitteena on, että Helsingistä tulee maailmanluokan kiinnostava ruokakaupunki.

- Helsingin ruokamatkailun vahvuuksia ovat monipuolisuus, persoonallisuus ja tietynlainen ainutlaatuisuus ja näitä vahvuuksia tuomme esiin aktiivisesti myös kansainvälisessä markkinoinnissamme. Helsingin huippuravintoloiden tasoa kuvaavat yksi kahdella ja viisi yhdellä Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa, kertoo Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Helsinki panostaa aiempaa vahvemmin ruokamatkailuun 

Helsinki toteuttaa vuosille 2022–2026 luotua kaupungin matkailun ja tapahtumien toimintaohjelmaa. Elävä kaupunkikulttuuri tapahtumineen, matkailijoineen ja ravintoloineen on nostettu siinä keskeiseksi kaupungin elinvoimaisuutta ja hyvinvointia edistäväksi strategiseksi painopisteeksi. Kansainvälisesti katsottuna ruoka on viime aikoina noussut merkittäväksi matkailun vetovoimatekijäksi.

Helsingissä on jo nyt useita innovatiivisia ravintoloita, korkeatasoinen ruokatarjonta, kiinnostavia kauppahalleja, ruokakulttuuria kuhiseva Teurastamo, tislaamoja, pienpanimoita sekä muita käsityön taitajia kuten leipomoita ja suklaan tuottajia. Näiden esille tuomiseksi Helsinki haluaakin panostaa aiempaa voimakkaammin ruokamatkailuun. Tavoitteena on edistää matkailu- ja elintarvikealan kilpailukykyä osana elinvoimaista kaupunkikulttuuria sekä kasvattaa suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta. Ruoka, ravintolat ja ruokamatkailutuotteet voisivat olla vielä nykyistäkin merkittävämpi osa Helsingin kansainvälistä mielikuvaa. 

- Kaupungin tukeman ruokamatkailun avulla ravintolat saavat lisää näkyvyyttä ja asiakkaita, jotka kertovat elämyksistään kotiseudulla. Ainutlaatuiset ja jaetut kokemukset tukevat Helsingin kehittymistä kansainväliseksi gastronomiseksi helmeksi. Helsingin ruokamatkailun kiinnostavia rakennuspalikoita esittelemme laajasti myös Matkamessuilla, kertoo Helsingin kaupungin ravintolayhteistyöstä vastaava yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen.

Helsingin messuosastolla ravintola-alan huippujen puheenvuoroja sekä show & dinner -tunnelmaa 

Matkamessujen Helsinki Food Court -messuosasto koostuu ravintolakokonaisuudesta, joka korostaa Helsingin monipuolista korkeaa laatua ruokamatkailukohteena. Jokainen Helsingin messuosaston ravintola edustaa oman ravintolatyyppinsä parhaimmistoa. Helsinki Food Courtilla ovat mukana Pompier Espa, Peloton Cycling Eatery, Yeastie Boi, Fat Ramen, Pastis sekä Happy Waffle, joiden annoksia osastolla voi maistella. Lisäksi Helsingin messuosastolla on ohjelmalava, joka täydentää osaston tarjontaa mielenkiintoisilla esityksillä ja puheenvuoroilla koko messujen keston ajan.

Perjantaina Helsingin lavalla nähdään muun muassa Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tuottamaa ohjelmaa, joka esittelee Helsinkiä matkailukohteena. Lisäksi perjantai-iltapäivällä ravintoloiden elämyksellisyyttä laajennetaan taikurin ja muiden yllätysesiintyjien ohjelmanumeroilla show & dinner -kokonaisuudeksi sekä kuullaan mitä gastronomiassa tarkoittaa fanius ja millaisia mahdollisuuksia fanien seuraamisella on yritysten liiketoiminnalle.

Lauantaina ja sunnuntaina Helsinki-lavalla esiintyvät useista television ruokaohjelmista ja energisestä esiintymisestään tuttu Linnea Vihonen sekä neljä ruokakirjaa kirjoittanut ja Ylellä suositun ruokaohjelman pääkasvo Tara Junker. 

Lisäksi kaikkina messupäivinä lavalla kuullaan Helsinki Food Courtin ravintoloiden mietteitä heidän ravintoloidensa taustoista sekä tavasta, jolla he ilmentävät Helsingin ainutlaatuista ruokakulttuuria. Ruoan, juoman ja hyvän ohjelman parissa onkin Helsingin Food Court osastolla helppo viihtyä pitkään ja koettavaa riittää useammalle päivälle. Helsinki Food Court löytyy Matkamessujen osastopaikalta 6S2.