Helsinki avasi kaksi neuvolan keskitettyä toimipistettä – perutun ajan siirto onnistuu jopa samalle päivälle

Äitiys- ja lastenneuvoloiden terveydenhoitajien vastaanottoaikoja joudutaan joskus äkillisesti perumaan esimerkiksi henkilöstön sairastumisen vuoksi. Helsinki on nyt avannut uudet toimipisteet tällaisten tilanteiden varalle. Näin kerran varattuja aikoja ei enää peruta, vaan ne siirretään mahdollisuuksien mukaan jopa samalle tai seuraavalle päivälle.
Neuvolan terveydenhoitaja pitää sylissä hymyilevää vauvaa
Kuva: Kaisa Sunimento

Ensisijaisesti siirretty vastaanottoaika toteutetaan omassa tai lähialueen neuvolassa kuten tähänkin asti (erityisesti pienet vauvat ja raskaana olevat äidit), mutta siirto voidaan ohjata myös kahteen keskitettyyn toimipisteeseen, Ruoholahteen tai Malmille. Myös sovitut kotikäynnit pyritään tarvittaessa järjestämään.

Ruoholahden ja Malmin toimipisteet palvelevat neuvolan terveydenhoitajien asiakkaita koko kaupungin alueelta. Uusi toimintamalli palvelee vastaanottoajan äkillisesti peruuntuessa asiakkaita entistä paremmin. Nyt äitiys- tai lastenneuvola-aikaa ei tarvitse siirtää pidemmälle, vaan se voidaan toteuttaa suunnitellun aikataulun mukaisesti jopa samana päivänä.

Neuvolan henkilöstö ottaa tarvittaessa yhteyttä asiakkaaseen ensisijaisesti puhelimitse tai tekstiviestillä, jolloin asiasta voidaan sopia tapauskohtaisesti

Keskitetyn vastaanottokäynnin jälkeen neuvolakäynnit jatkuvat normaalisti omassa neuvolassa.

Neuvolan keskitetyt vastaanotot:
Itämerenkatu 5a, 00180 Helsinki  (2. kerros)
Malmin raitti 17 a, 00700 Helsinki (3. kerros)


Ajanvaraukset ja peruutukset sekä viestit neuvolaan: www.maisa.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)  
Neuvolan puhelinpalvelu puh. 09 310 55530 (arkisin klo 8–14)

www.hel.fi/neuvolat

 

Kuva: Kaisa Sunimento