Helsingin maauimaloiden opasteet uudistuvat — kerro mielipiteesi ja vaikuta

Helsingin ikoniset maauimalat, Uimastadion ja Kumpulan maauimala, ovat historiallisia paikkoja, joissa moni helsinkiläinen ja kaupungissa vieraileva käy uimassa ja viettämässä aikaa keväästä syksyyn. Nyt näitä alun perin Helsingin olympialaisia varten suunniteltuja maauimaloita halutaan kunnioittaa suunnittelemalla niille arkkitehtuuriin sekä Helsingin brändi-ilmeeseen sopivat uudet opasteet.
Kerro mielipiteesi opasteista maanantaihin 30. lokakuuta mennessä. Kuva: Palvelumuotoilutoimisto Kuudes
Kerro mielipiteesi opasteista maanantaihin 30. lokakuuta mennessä. Kuva: Palvelumuotoilutoimisto Kuudes

Opasteiden tulee palvella kaikenlaisia kävijöitä ja ohjata heidän toimintaansa intuitiivisesti ja selkeästi. Maauimaloiden opastekokonaisuudesta on suunniteltu kaksi erilaista visuaalista vaihtoehtoa, joista toinen toteutetaan sekä Uimastadionille että Kumpulan maauimalaan.

Kyselyssä kartoitetaan yleisesti opasteiden ymmärrettävyyttä ja selkeyttä, sekä niiden sopivuutta Kumpulan ja uimastadionin maauimaloiden sisä- ja ulkotiloihin. Opastesuunnittelusta ja uudesta opasteilmeestä vastaa Palvelumuotoilutoimisto Kuudes.

Kysely on avoinna  maanantaihin 30. lokakuuta saakka. Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme kappaletta 10 kerran sarjalippua, jotka käyvät Helsingin kaupungin uima- ja liikuntahalleihin sekä maauimaloihin.