Helsingin luonnonsuojelualueilla uusia opastauluja ja rajamerkintöjä

Kivinokan vanhan metsän luonnonsuojelualueella ja Herttoniemen rannassa voit nähdä uudenlaisia rauhoitusmääräystauluja, jotka saivat alkunsa kaupunkilaisten ehdotuksesta.
Opastauluissa kerrotaan, mitä Kivinokan vanhan metsän luonnonsuojelualueella saa ja mitä ei saa tehdä.  Kuva: Raisa Ranta
Opastauluissa kerrotaan, mitä Kivinokan vanhan metsän luonnonsuojelualueella saa ja mitä ei saa tehdä. Kuva: Raisa Ranta

OmaStadi -hankkeessa ”Luonnonsuojelualueelle kunnon kyltit Herttoniemen ja Kivinokan rantaan”

 todettiin, että luonnonsuojelualueiden säännöt eivät ole monillekaan tuttuja. Ehdotuksessa toivottiin nykyisiä suurempia ja selkeämpiä tauluja, joissa olisi myös kuvalliset selitykset siitä mitä Kivinokan vanhan metsän luonnonsuojelualueella saa ja mitä ei saa tehdä. Uusissa tauluissa onkin nostettu esille kävijän ja luonnon säilymisen kannalta olennaisimmat rauhoitusmääräykset kolmella kielellä ja kuvin. Lisäksi tauluissa on mukana myös kartta.

Hankkeessa suunnittelut uudenmalliset rauhoitusmääräystaulut korvaavat vähitellen vanhat myös muilla Helsingin luonnonsuojelualueilla.

Lisäksi voit bongata alueella uudenlaisia luonnonsuojelualueen rajamerkintojä, valkoisia maalimerkkejä puissa. Merkit ovat yleisimmin puihin maalattuja noin 50 millimetrin levyisiä pantoja, jotka osoittavat luonnonsuojelualueesta ulospäin. Nähdessäsi valkoisen pannan puussa tiedät lähestyväsi luonnonsuojelualuetta.