Helsingin liikuntapuistojen opasteet uudistuvat – kerro mielipiteesi!

Helsingin kaupunki on käynnistänyt hankkeen, jossa kaikkien liikuntapuistojen opasteet uudistetaan yhtenäisemmiksi ja selkeämmiksi. Tavoitteena on parantaa liikuntapuistoissa vierailun kokemusta sekä innostaa kaupunkilaisia aktiiviseen liikkumiseen.
Havainnekuva liikuntapuistojen opasteista.
Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingissä on lähes 30 liikuntapuistoa, ja uudistus alkaa kolmesta pilottikohteesta: Käpylän, Myllypuron ja Talin liikuntapuistoista. Opasteiden visuaalinen ilme pohjautuu Helsingin kaupungin puistojen opasteisiin, ja ensimmäiset muutokset näkyvät ulkotilojen opasteissa. Suunnitelmat ovat vielä työn alla, ja kaupunki kutsuu asukkaita antamaan mielipiteensä suunnitelmista.

Helsingin kaupunki pyytää asukkaita osallistumaan avoimeen verkkokyselyyn, jossa voi arvioida suunniteltuja opasteita. Kyselyssä esitellään opasteperheen jäsenet, kuten saapumisopasteet, alueopasteet, ja reittiopastaminen liikuntapuistossa. Osallistujia pyydetään antamaan palautetta esimerkiksi siitä, mikä suunnitelluissa opasteissa on onnistunutta, mitä vielä tulisi kehittää, ja löytyykö opasteista kaikki tarpeellinen tieto.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 10 kerran sarjalippuja Helsingin kaupungin uima- ja liikuntahalleihin sekä maauimaloihin. Arvontaan voi osallistua jättämällä yhteystietonsa vastauksen yhteydessä. 

Liikuntapuistojen opasteiden uudistus on yksi esimerkki kaupungin pyrkimyksestä tehdä kaupungista entistä viihtyisämpi ja helpommin lähestyttävä liikkumiseen kannustava ympäristö.

Osallistu kyselyyn ja anna panoksesi Helsingin liikuntapuistojen kehittämiseksi!

Osallistu kerrokantasi.hel.fi-verkkosivustolla: https://kerrokantasi.hel.fi/liikuntapuistojenopasteet2023(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kysely on avoinna 13.12. klo 16 saakka.