Helsingin kulttuurikeskusten joulu tarjoaa kymmeniä tapahtumia ympäri kaupunkia

Helsingin Annantalo, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo täyttyvät lähiviikkoina jouluisista tapahtumista. Kulttuurikeskusten lavoille nousevat joulukuussa muun muassa Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, Lenni-Kalle Taipale ja Osmo Ikonen sekä suosittu lastenmusiikkiyhtye Mimmit.
Emma Salokosken ja Ilmiliekki Quartetin Malmitalon keikalla to 8.12. kuullaan musiikkia tuoreelta Joulu, joulu, jul -albumilta. Kuva: Iiro Rautiainen
Emma Salokosken ja Ilmiliekki Quartetin Malmitalon keikalla to 8.12. kuullaan musiikkia tuoreelta Joulu, joulu, jul -albumilta. Kuva: Iiro Rautiainen

Helsingin kulttuurikeskuksissa virittäydytään joulutunnelmaan torstaista 1.12. lähtien. Tarjolla on aina joulunalusviikolle asti suuri määrä sesonkiin sopivia tapahtumia, kuten tunnelmallisia konsertteja, lastenteatteria, klassikkoelokuvia ja joulukoristetyöpajoja. Sekä perheen pienimpiä että varttuneempia kulttuurinystäviä on muistettu omalla ohjelmalla.

Malmitalon joulu on kuin adventtikalenteri, sillä tapahtumia on luvassa jokaiselle päivälle 1.–20.12. välillä. Joulunvieton avaa to 1.12. a cappella -yhtye Simnot, joka tuo jouluiset toivon terveiset Ukrainasta. Lavalle nousee kuun mittaan myös joukko kotimaisia eturivin artisteja ja yhtyeitä, kuten Katri Ylander (pe 2.12.), Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet (to 8.12.) ja Jukka Nousiainen & kumpp. (pe 9.12.).

Kaikki halukkaat pääsevät itsekin tarttumaan mikkiin la 3.12. Malmitalon livekaraokessa, jossa esityksiä säestää livebändi. Koko perheelle sopivassa Joulun taikaa -tapahtumapäivässä la 10.12. puuhastellaan puolestaan työpajoissa ja jammaillaan Tonttuorkesteri Punakuonojen tahdissa.

Joulukuun mittaan Malmilla esitetään myös kattaus rakastetuimpia joululeffoja ja nautitaan teatterin taiasta Teatteri Hevosenkengän johdolla (ke 7.12.). Omatoimiseikkailija voi etsiä kartan avulla 24 joulurunoa, jotka on ripoteltu ympäri kulttuurikeskusta. Malmitalon joulu huipentuu ti 20.12. yhteiseen joulupöytään, jossa nautitaan joulupuuron lisäksi yhteislauluista.

Jouluiset tapahtumat levittäytyvät ympäri Helsinkiä


Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalon joulukauden avaavat pe 9.12. valoa ja välkettä sisältävät Annanpäivän bileet. Juhlaillan aikana sytytetään valot Annantalon julkisivun ikkunoita koristavaan yhteisteokseen, jonka tekemiseen on osallistunut noin 400 Annantalon oppilasta, kävijää ja opettajaa. Abstrakti Discossa laitetaan jalalla koreaksi, ja illan työpajoissa taiteillaan geometrisiä koristeita Annantalon joulukuuseen.

Annanpäivän bileitä seuraa valon ja värin joulupajaviikko ma 12.12. – to 15.12. Maksuttomissa työpajoissa askarrellaan kolmiulotteisia kortteja ja joulukoristeita, kirjoitetaan joulutervehdyksiä ja tehdään värikkäitä lyhtyjä. Aikuisille sopivia työpajoja on tarjolla esimerkiksi Vuotalossa, jossa valmistetaan omia kynttilöitä (ke 14.12.) ja loihditaan näyttäviä joulukukkakimppuja (la 17.12.).

Kanneltalossa, Stoassa ja Vuotalossa taianomaista tunnelmaa luovat Nukketeatteri Sampon perinteiset jouluesitykset (pe 9.12. ja ti 13.12.) ja Maunula-talossa Pikku Peikon joulu -nukketeatteriesitys (pe 9.12.). Ruotsinkielisiä lapsiperheitä viihdyttää puolestaan pe 16.12. Vuotalossa nähtävä Viiru ja Pesonen -näytelmä (Pettson och Findus firar jul).

Menevää musiikkiakin on luvassa, kun Lenni-Kalle Taipale ja Osmo Ikonen esiintyvät Vuotalossa to 15.12. Vuosaliin saapuu myös ruotsinkielistä Suomea kiertävä Den mysiga julkonserten (pe 9.12.) solisteinaan Frida Andersson, Jannike Sandström ja Lauri Schreck. Stoassa estradin ottaa haltuun suosittu lastenmusiikkiyhtye Mimmit, jolta kuullaan su 18.12. peräti kolme konserttia.

Helsingin kulttuurikeskusten koko jouluohjelma on nähtävillä täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).