Helsingin kirjastoissa autetaan lahjakirjavalinnoissa ja lainataan yllätyspaketteja

Kirjastot ympäri Helsinkiä järjestävät hyvän mielen joulutempauksen 11.–23. joulukuuta. Kirjastojen henkilökunta on käärinyt suosittelemiaan kirjoja valmiisiin lahjapaketteihin saatesanojen kera. Lisäksi keskustakirjasto Oodiin ja Kallion kirjastoon pystytetään muutamaksi arki-illaksi jouluiset pop up -pisteet, jotka on pyhitetty henkilökohtaiselle lahjakirjavinkkaukselle.
Joulutempauksessa on mukana 18 kirjastoa ympäri Helsinkiä.   Kuva: Ate Silvo
Joulutempauksessa on mukana 18 kirjastoa ympäri Helsinkiä. Kuva: Ate Silvo

Lahjapaketeissa on laaja kattaus eri ikäisille sopivia teoksia klassikoista uutuuksiin ja romaaneista tietokirjoihin. Itselleen tai läheiselleen sopivan lahjan voi valita paketin päälle kiinnitetyn saatetekstin perusteella, joka kuvaa teoksen sisältöä ja aihepiiriä. Kirjan nimi on kuitenkin yllätys.

Paketoitujen kirjojen suosiota on aiempina vuosina testattu itäisen alueen kirjastoissa. Tänä vuonna tempauksessa on mukana 18 kirjastoa ympäri Helsinkiä.

Kirjastokävijät ovat tykänneet tästä vuosittaisesta tempauksestamme todella paljon, kirjoja on lainattu lahjapöydiltä ahkerasti niin itselle kuin toisillekin. Kirjan palauttamisesta täytyy toki muistaa lahjan saajan kanssa sopia, kertoo Herttoniemen, Laajasalon ja Roihuvuoren kirjastojen informaatikko Johanna Juvonen.

Lukemisen ammattilaisilta neuvoja joululahjahankintoihin 

Kirjat ovat suosittuja joululahjoja vuodesta toiseen. Keskustakirjasto Oodissa ja Kallion kirjastossa palvelevat kuumimman joulusesongin aikaan erilliset pop up -pisteet, joissa kirjaston henkilökunta auttaa valitsemaan lahjan saajan persoonaa ja mieltymyksiä vastaavan kirjan.

Meiltä saa tulla kysymään neuvoja paitsi joululahjoihin myös joulunajan lukuhetkiin. Vinkkaamme lennosta sopivaa luettavaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Asiantuntijoilta löytyy vinkkejä kaikista genreistä runoudesta sarjakuvaan, sanoo Kallion kirjaston palvelupäällikkö Riikka Leskinen.

Kallion kirjastossa jouluinen vinkkauspiste on avoinna ensimmäisen kerroksen Kupolisalissa tiistaina 12. joulukuuta kello 17–19.30.  Oodissa vinkkauspiste palvelee ensimmäisen kerroksen aulassa torstaina 14. joulukuuta, maanantaina 18. joulukuuta ja tiistaina 19. joulukuuta kello 17–19.

Joulupakettitempauksessa mukana olevat kirjastot:

Herttoniemen kirjasto 
Itäkeskuksen kirjasto 
Kallion kirjasto 
Laajasalon kirjasto 
Lauttasaaren kirjasto 
Maunulan kirjasto 
Munkkiniemen kirjasto 
Oulunkylän kirjasto 
Paloheinän kirjasto 
Pasilan kirjasto 
Puistolan kirjasto 
Rikhardinkadun kirjasto 
Roihuvuoren kirjasto 
Suutarilan kirjasto 
Tapulikaupungin kirjasto 
Töölön kirjasto 
Viikin kirjasto 
Vuosaaren kirjasto