Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat avautuvat entistä laajemmin verkkoon

Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat ovat nyt entistä laajemmin verkossa saatavilla kaikille Helsingistä ja sen historiasta kiinnostuneille. Kaupunginmuseon uudistetulla Finna-sivustolla voi tutustua Helsinkiin ja helsinkiläisten menneisyyteen lähes 100 000 esineen, valokuvan, taideteoksen ja rakennuksen avulla.
Kaksi poikaa seisomassa pihojen välisellä välipiikkilanka-aidalla Torkkelinmäessä Kalliossa 1970. Kuva: Simo Rista / Helsingin kaupunginmuseo
Kaksi poikaa seisomassa pihojen välisellä välipiikkilanka-aidalla Torkkelinmäessä Kalliossa 1970. Kuva: Simo Rista / Helsingin kaupunginmuseo

Verkossa voi selata kokoelmien aarteita muovipusseista hiustenkuivajiin ja matkalipuista taideteoksiin tai hakea tietoa helsinkiläisten rakennusten historiasta. Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat verkossa sisältävät yli 15 500 esinettä, 6 000 arkistoaineistoa, 2 000 rakennusta ja 2 300 taideteosta sekä 68 000 valokuvaa.

Nähtävillä ovat muun muassa kaikki kaupunginmuseon kokoelmiin kuuluvat kuvat Hakasalmen huvilassa meneillään olevasta Katse Helsinkiin – Volker von Boninin valokuvia -näyttelystä. Lisäksi verkosta löytyy klassikkoja, kuten Signe Branderin ikonisia Helsinki-kuvia, lähes loppuunmyydyn Helsinki Väreissä julkaisun värikuvia ja Elannon nostalginen kokoelma. Finnasta löytyy paljon myös sellaisia teoksia ja kokoelmia, jotka eivät ole näyttelyissä tai muualla esillä.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Helsingin kaupunginmuseon oma Finna-sivu löytyy osoitteesta hkm.finna.fi. Helsingin kaupunginmuseo on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustusta kulttuuriympäristöaineiston julkaisemiseen Finnassa.