Hakaniemen lasihallin purkutyöt alkavat syyskuun alussa

Hakaniemen kauppahallin väliaikaisena väistötilana toimineen lasihallin purku alkaa maanantaina 4. syyskuuta. Lasipintainen halli otettiin käyttöön tammikuussa 2018 ja se on palvellut kauppiaita ja asiakkaita Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen ajan.
Lasihalli toimi Hakaniemen kauppahallin väistötilana reilut viisi vuotta.  Kuva: Lehto Group Oyj
Lasihalli toimi Hakaniemen kauppahallin väistötilana reilut viisi vuotta. Kuva: Lehto Group Oyj

Purkutyöt alkavat maanantaina työmaa-alueen aitauksella ja sisätilojen purkutöillä. Tämän jälkeen siirrytään julkisivun puurakenteisiin ja lasirakenteiden purkuun. Hallin purkutöissä kestää noin puolitoista kuukautta, minkä jälkeen tori kunnostetaan tarvittavilta osin muun muassa korjaamalla kivetykset putkilinjojen ja hallin peruspaalujen kohdilta. Tavoitteena on saada purku- ja kunnostustyöt valmiiksi ennen joulukuussa järjestettäviä joulumarkkinoita.

Hakaniemen peruskorjattu kauppahalli avautui 27.4.2023, ja kauppiaat siirtyivät kevään aikana uusittuihin tiloihin. Väistötilana toiminut lasihalli myytiin tarjousten perusteella huutokaupassa 14.6.2023. Lasihallin purkaminen ajoitettiin syksyyn, jotta purku- ja kunnostustöistä ei aiheutuisi häiriötä kesän torisesonkiaikaan.