Flow Festival järjestetään Suvilahdessa myös ensi vuonna

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa myös elokuussa 2024. Suvilahden suunniteltujen rakentamisaikataulujen viivästykset mahdollistavat rakastetun kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestivaalin järjestämisen alueella myös ensi vuonna.
Tänä kesänä Flow Festival järjestetään 11.–13. elokuuta Suvilahdessa.  Kuva: Flow Festival / Petri Anttila & Skyproduction
Tänä kesänä Flow Festival järjestetään 11.–13. elokuuta Suvilahdessa. Kuva: Flow Festival / Petri Anttila & Skyproduction

Flow Festival tiedotti huhtikuussa, että festivaali järjestetään tällä erää Suvilahdessa viimeistä kertaa. Syynä oli Suvilahden alueen laajenevat rakennustyöt, jotka hankaloittavat suurtapahtuman järjestämistä alueella töiden aikana. Rakennusaikataulut kuitenkin viivästyvät asemakaavasta jätettyjen valitusten vuoksi.

 Saatuamme kaupungilta tiedon rakennustöiden lykkääntymisestä, aloimme tutkia tilannetta Flow’n kannalta uudelleen. Asian nyt varmistuttua voimme iloksemme ilmoittaa, että Flow’n tarina Suvilahdessa saa jatkoaikaa ja festivaali järjestetään tutulla paikallaan vielä kesällä 2024, kertoo Flow Festivalin taiteellinen johtaja Tuomas Kallio.

Suvilahden tapahtuma-aluetta uusitaan ja parannetaan

Helsingin kaupunkistrategiassa 2021–2025 on linjattu tahtotilaksi luoda Suvilahdesta elämyskeskus, jossa kulttuuri ja vapaa-aika ovat vahvasti läsnä. Tämän vuoksi Suvilahden tapahtuma-aluetta uusitaan ja parannellaan. Alueella rakennetaan lähivuosina muun muassa Kaasutehtaankatua, tapahtumakenttänä toimivaa Kaasutehtaankenttää sekä Suvilahti Event Hubia, joka on uusi Suvilahteen rakennettava tapahtuma- ja viihdekeskus.

Suvilahden alueen kehitys tekee Helsingistä entistäkin eläväisemmän tapahtumakaupungin, sillä tulevaisuuden Suvilahti tulee tarjoamaan yhden Suomen parhaimmista paikoista niin sisä- kuin ulkotapahtumille ympäri vuoden.

Lippuja tämän vuoden Flow Festivaliin on vielä saatavilla

Tämän vuoden Flow Festival järjestetään Suvilahdessa ensi viikolla perjantaista sunnuntaihin 11.–13. elokuuta. Yhteensä tapahtumassa esiintyy lähes 150 artistia ja sen ikäraja on 18 vuotta. Festivaalin lipunmyynti on parhaillaan käynnissä. Vuoden 2024 tapahtuman lipunmyynti käynnistyy myöhemmin.