Hyppää pääsisältöön

Etelä-Helsingin pysäköintijärjestelyitä muutetaan

Pysäköintiin tulee muutoksia Kruununhaan, Kaartinkaupungin, Kampin, Ullanlinnan ja Länsisataman kaupunginosissa. Uusien pysäköintijärjestelyiden myötä eteläisiin kaupunginosiin osoitetaan 72 uutta pysäköintipaikkaa ja poistetaan 20 paikkaa. Poistuvat pysäköintipaikat ovat Laivurinkadulla. Tavoitteena on parantaa raitio- ja bussiliikenteen luotettavuutta.
Kapea katutila aiheuttaa ongelmia Laivurinkadun raitiovaunuliikenteelle etenkin talvisin.   Kuva: Kirsikka Mattila
Kapea katutila aiheuttaa ongelmia Laivurinkadun raitiovaunuliikenteelle etenkin talvisin. Kuva: Kirsikka Mattila

Uusia pysäköintipaikkoja saadaan käyttämättä jäävistä bussipysäkeistä. Bussilinja 17 on poistunut liikenteestä ja linja 24 on siirtynyt muulle reitille, jolloin osalle pysäkeistä vapautuu tilaa autoille.  

Kapealta Laivurinkadulta poistuu 20 pysäköintipaikkaa 

Laivurinkatu on tärkeä katuosuus raitiolinjoille 1 ja 3 sekä runkobussilinjoille 20 ja 30. Laivurinkadun katutilan kapeus on osoittanut haasteellisuutensa bussi- ja raitioliikenteelle niin kesäisin kuin talvisin.  

Kadun eteläisellä osuudella itälaidan tukimuurirakenne haittaa autojen pysäköintiä ja autot ovat useasti pysäköitynä liian lähelle kiskoja, jolloin raitioliikenteen kulku estyy. Tämä ongelma korostuu etenkin talvisin lumen kerääntyessä muurin viereen. 

Laivurinkadun pohjoisella osuudella Tarkk’ampujankadun ja Jääkärinkadun välisellä osuudella ongelmia aiheuttaa kapea katutila. Kadun itälaidassa sijaitsevan pyörätien ja uloimman kiskon väliin jäävä tila on suunnitteluohjeista poiketen mitoitettu liian kapeaksi ja tämä aiheuttaa raitioliikenteelle häiriöitä liian lähelle kiskoja pysäköityjen autojen vuoksi. 

Pysäköintipaikkojen poistamisella pyritään raitioliikenteen kehittämisohjelman mukaisesti parantamaan raitioliikenteen sujuvuutta ja vähentämään häiriöitä. 

Asukkaat voivat antaa palautetta suunnitelmista 19.1-2.2. Kerro kantasi -kyselyssä . Palautteesta tehdään kooste päätöksentekoa varten. Päätös pysäköintijärjestelyistä pyritään tekemään tämän talven aikana.