Etäkonserttielämyksiä ja tulevaisuuden teknologiaa esillä Seniorien digiarki -tapahtumassa

Järjestämme Seniorien digiarki -tapahtuman 19. huhtikuuta. Tapahtumapäivänä on tarjolla mielenkiintoisia luentoja ja infopisteitä ympäri kaupunkia. Tapahtumia järjestetään keskustakirjasto Oodissa, Kaupungintalolla, useissa palvelukeskuksissa ja Seniori-infon tiloissa.
Nainen istuu tietokoneen äärellä.
Kuva: Jussi Hellsten

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

– Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Mukana on useita näytteilleasettajia ja luennoitsijoita. Ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Lämpimästi tervetuloa, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluiden johtaja Seija Meripaasi toivottaa.

Osallistujat pääsevät tutustumaan infopisteillä muun muassa Maisa-palveluun, etäkonserttielämyksiin, kaikille avoimeen digitukeen, erilaisiin etähoitopalveluihin sekä tulevaisuuden teknologioihin ikääntyneiden palveluissa.

Päivän aikana kuullaan lisäksi luentoja muun muassa turvallisesta verkkopankkiasioinnista, digiturvallisesta arjesta, aivoterveyttä tukevista verkkopalveluista ja etäkulttuuritarjonnasta.

Luentoja voi seurata paikan päällä Kaupungintalon tapahtumatorilla tai Helsinki-kanavan livelähetyksen kautta tapahtumaan osallistuvissa palvelukeskuksissa, Seniori-infon tiloissa Hakaniemessä tai omalta kotisohvalta.

– Olemme halunneet mahdollistaa tapahtumaan osallistumisen lähellä kotia tai kotona. Siksi tapahtumia on lukuisissa eri toimipaikoissa ja päivän ohjelmaa voi seurata sekä paikan päällä että livelähetyksenä, Meripaasi vinkkaa.

Toivomme, että voimme tapahtuman avulla lisätä seniorien tietoutta digipalveluiden mahdollisuuksista.

– Haluamme kuulla heidän näkemyksiänsä digipalveluiden kehittämisestä ja tulevaisuuden digipalveluista. Tämä on loistava tilaisuus meidän senioreille saada heidän äänensä kuuluviin, projektipäällikkö Marjukka Pihlajamäki kertoo.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta hel.fi/seniorien-digiarki

Tapahtuman järjestää Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala. Oodin tilaisuus toteutetaan yhteistyössä kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin kanssa.