Esplanadin uudet alueet ja kesäkadut avautuvat Helsinki-päivänä

Esplanadien uusia kävely- ja oleskelualueita sekä kesäkatuja juhlistetaan Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta. Avajaispäivänä kesäkaduilla ja Esplanadeilla on monenlaista ohjelmaa, kuten kuorojen kierros, Kaartin soittokunnan esiintymisiä ja kukkakoristelukilpailu.
Oleskelualue Pohjoisesplanadilla.
Kuva: Kirsikka Mattila

Helsinki kutsuu kaupunkilaiset tutustumaan Esplanadien uusiin, laajentuneisiin kävely- ja oleskelualueisiin. Kokeiluluontoiset uudistukset ovat pääosin valmistuneet, ja alueella on uusia viihtyisiä oleskelualueita kalusteineen ja kasveineen. Myös vehreät kesäkadut avautuvat tuttuihin paikkoihin Kasarmikadulle, Erottajankadulle ja Designmuseon aukiolle.

Helsinki-päivän ohjelma alueella: 

09–17 Esplanadin valopylväiden kukkakoristelukilpailu
Kukkakoristelukilpailussa koristellaan yhteensä kymmenen valopylvästä. Kukin kilpailuryhmä koristelee yhden pylvään. Kaupunkilaiset valitsevat voittajan äänestämällä, ja paras teos palkitaan.

12–14 ja 16–18 Kukkatyöpaja Designmuseon aukiolla
Kukkatyöpajassa valmistetaan rannekukkia ja kukkavieheitä ammattilaisen opastuksella.
Työpaja kestää noin 20 minuuttia. Jokaiseen työpajaan mahtuu mukaan noin 25 henkilöä.

16–17.30 Kaartin soittokunta
Seitsemänhenkinen soittokunta Tusan Brass lähtee liikkeelle kello 16 Runebergin patsaan luota
Esplanadin puistosta, tekee kierroksen lähikaduilla ja päätyy kello 17.30 Designmuseon aukiolle. 

17–19 Helsinki-päivän Mini-kuorojen kierros
Kuorot kiertävät kesäkatujen tapahtumapaikkoja, terasseja ja kävelykatuja sekä ilahduttavat myös Esplanadin Illallinen taivaan alla -tapahtumaan osallistujia.

Valmista kesäkuun aikana

Esplanadien laajennetut kävely-, oleilu- ja pyöräilyalueet valmistuvat kesäkuun aikana. Helsinki-päivän jälkeiseen aikaan jää muutaman levennysalueen rakentaminen sekä mahdollisesti ajoratamerkintöjen maalaamista ja istutuksia.