Hyppää pääsisältöön

Elinkeinojaosto käsitteli kokouksessaan tonttivarauksia ja Helsingin brändilinjauksia

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto käsitteli kokouksessaan maanantaina 14.11.2022 kahta tonttivarausta ja Helsingin brändilinjauksia sekä päätti kevätkauden kokousajoista.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto jatkoi SRV Rakennus Oy:n Kalasatamassa osoitteessa Leonkatu 2 olevan tontin varausta 31.12.2023 saakka. Tontin pinta-ala on 1 876 m² ja rakennusoikeus on 12 000 kerrosneliömetriä. Varausta muutettiin siten, että tontille saa suunnitella hotellin sijaan vaihtoehtoisesti myös toimistorakennuksen.

Lisäksi jaosto päätti varata Ruoholahden Lepakonaukion ympäristöstä alueen Kiinteistö Oy Helsingin Lepakolle toimitilahankkeen kehittämistä ja toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Alueen pinta-ala on noin 1 200 m² ja kehittämisvaraus on voimassa 31.12.2024 saakka.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto merkitsi myös tiedoksi tilannekatsauksen Helsingin brändi- ja markkinointilinjausten päivitystyöstä. Helsingin historian ensimmäinen kaupunkiyhteinen brändikonsepti ja markkinointistrategiset linjaukset hyväksyttiin vuonna 2016, jonka jälkeen kaupunkiorganisaatio otti käyttöön yhtenäisen ilmeen. Tämän jälkeen brändin kehitystyötä on jatkettu ja esitelty tilannekatsauksina kaupunginhallituksen elinkeinojaostossa vuosina 2019 ja 2020.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokoontua kevätkaudella seuraavasti: 6.2., 27.2., 27.3., 15.5. ja 5.6.2023.

Kaikki kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on keskiviikkona 8.12.2022.

 

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.