Asumisoikeuden järjestysnumero haetaan syyskuusta alkaen ARAsta - vanhat järjestysnumerot poistuvat käytöstä

Uuden asumisoikeuslain myötä järjestysnumeroa ei enää syyskuusta alkaen haeta omasta kaupungista tai kunnasta vaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksesta (ARA). Vanhat järjestysnumerot vanhenevat vuoden 2023 lopussa. Hae uutta numeroa ARAsta vuoden loppuun mennessä, jos jatkat asumisoikeusasunnon hakua vuonna 2024.
1.9.2023 alkaen uusia järjestysnumeroita haetaan ARAsta sähköisesti tai paperilomakkeella.
1.9.2023 alkaen uusia järjestysnumeroita haetaan ARAsta sähköisesti tai paperilomakkeella.

Helsingin kaupunki myöntää järjestysnumeroita vielä elokuun loppuun saakka. Näitä järjestysnumeroita voi käyttää asumisoikeusasunnon hakemiseen 31.12.2023 saakka, jonka jälkeen ne vanhenevat.

Vanhat, kaupungin tai kunnan myöntämät järjestysnumerot vanhenevat niin ikään 31.12.2023, ja asumisoikeusasuntoa hakevien on haettava uusi järjestysnumero.

Uusi järjestysnumero on valtakunnallinen

1.9.2023 alkaen uusia järjestysnumeroita haetaan ARAsta sähköisesti tai paperilomakkeella. Uudella järjestysnumerolla voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja on. Asunnon hakijalla tai hakijaperheellä voi olla vain yksi numero kerrallaan voimassa. Numero maksaa noin 10 euroa ja on voimassa kaksi vuotta.

Siirtymäajalla 1.9–31.12.2023 asuntoa voi hakea kuntakohtaisella tai ARAn myöntämällä järjestysnumerolla. Siirtymäajan jälkeen 1.1.2024 alkaen asumisoikeusasuntoa voi hakea vain ARAn järjestysnumerolla.