Apotin hallituksen kokoonpanoon tullaan esittämään muutosta

Oy Apotti Ab:n omistajatahot tulevat esittämään 7.11. ylimääräisessä yhtiökokouksessa Apotin hallituksen kokoonpanon vaihtamista yhtiön toiminnan ollessa taitekohdassa.
Ilmakuva Helsingistä.
Kuva: Paavo Jantunen

HUS-yhtymä, Helsingin kaupunki sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ovat valmistelleet uuden hallituksen nimittämistä Oy Apotti Ab:lle. Asia esitellään 30.10.2023 kokoontuville HUS-yhtymän ja Helsingin kaupungin konsernijaostoille sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen päättäville viranhaltijoille.

Omistajatahojen valtuuttamat yhtiökokousedustajat tulevat tämän jälkeen esittämään Apotin 7.11.2023 pidettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa Apotin hallituksen uusiksi jäseniksi: hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytöä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta, toimitusjohtaja Matti Bergendahlia HUS-yhtymästä, teknologiajohtaja Jari Collinia Telia Finland Oyj:stä, toimialajohtaja Juha Jolkkosta Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalta, hallitusammattilainen Juho Malmbergia ja toimitusjohtaja Kaija Sellmania Tosibox Oy:stä. Hallituksen jäsenistä Juho Malmbergia tullaan esittämään Apotin hallituksen puheenjohtajaksi ja Matti Bergendahlia varapuheenjohtajaksi. 

”Nykyisen hallituksen johdolla yhtiö on onnistuneesti toteuttanut maailmanlaajuisestikin poikkeuksellisen laajan järjestelmäkäyttöönoton pandemia-ajan hankalissa olosuhteissa. Apotti on kuitenkin nyt merkittävässä taitekohdassa, joka edellyttää yhtiön omistajien ylemmän johdon osallistumista hallitustyöskentelyyn sekä ulkopuolista vahvaa liikkeenjohdollista asiantuntemusta”, toteaa HUSin hallintojohtaja Lauri Tanner

Ehdotettavat hallituksen jäsenet tuovat hallitukseen merkittävää digitaalisen palveluliiketoiminnan, teknologian sekä talouden ja johtamisen osaamista. Hallituksen palkkioiksi esitetään puheenjohtajan osalta 24 000 euroa vuodessa ja kokouspalkkioksi 600 euroa kokoukselta, muiden omistajatahoista riippumattomien jäsenten osalta vuosipalkkioksi 12 000 euroa ja kokouspalkkioksi 500 euroa kokoukselta. Omistajatahojen organisaatioista nimetyille jäsenille ei makseta vuosipalkkiota, vain kokouspalkkio 270 euroa kokoukselta. 

Jatkossa yhtiön toiminta keskittyy kokonaisuudessaan HUSin, Helsingin kaupungin sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palvelutarpeiden täyttämiseen ja järjestelmän kehittämiseen näiden tarpeita vastaavaksi. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialue ovat ilmoittaneet, että ne eivät ota Apotti-järjestelmää käyttöön.

Oy Apotti Ab on HUS-yhtymän (43,23 %), Helsingin kaupungin (35,71 %), Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (14,29 %), Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen (3,48 %), Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (2,26 %) ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen (1,03 %) omistama yhtiö. Se tarjoaa kattavia digitaalisia ratkaisuja sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 154,5 miljoonaa euroa. Apotti-järjestelmää käyttää noin 47 000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista. Apotin Maisa-asiakasportaalilla on yli miljoona kansalaiskäyttäjää.