Pornaistenniemen piilokoju

Pornaistenniemen piilokoju on kaikille avoin lintujen tarkkailupaikka, jonka suojista on helppo seurata Vanhankaupunginlahden lintujen elämää.

Yhteystiedot

Pornaistenniemen piilokoju, 00560 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla
suomi, ruotsi

Mitä voit kokea Pornaistenniemen piilokojulla?

Kulje kapeaa pitkosreittiä piilokojuun ruovikon suojaan ja ihaile sieltä avautuvaa lintukosteikkoa.

Rauhoitu luonnon tarkkailuun

Piilokojussa voit kokea olevasi aidosti piilossa ja keskittyä Vanhankaupunginlahden lintuveden tarkkailemiseen. Kojun edustalla avautuvan lampareen eli vesialtaan tavallisimpia lajeja ovat telkkä, nokikana, harmaasorsa, haapana ja sinisorsa. Lampare tuottaa paljon hyönteisravintoa, kuten surviaissääskiä ja sudenkorentoja. Lapintiirat, naurulokit ja haarapääskyt pyydystävätkin usein veden yllä hyönteisiä. Piilokojun oviaukon vieressä kasvaa vedessä pikkuista kilpukkaa ja vielä pienempää pikkulimaskaa. Vetisellä paikalla oviaukon vieressä kasvaa hyvin myrkyllinen myrkkykeiso.

Keskity kuuntelemaan

Piilokojussa voit kuulla monenlaisia ruovikon laulajia, kuten luhtakanan kiljuvaa ääntä tai harvinaisen ruokosirkkalinnun pirisevää konemaista laulua. Kosteassa, järeässä ruovikossa viihtyvät myös rastas- ja rytikerttunen karheasti laulaa raksuttelemassa. Ruovikosta kantautuu usein viiksitimalin näppäilevä ääni. Lintujen lisäksi huhtikuun lopussa voit kuulla myös viitasammakon pulputtavaa kutuääntä.

Saapuminen Pornaistenniemen piilokojulle

Voit saapua Pornaistenniemen piilokojulle Vanhankaupunginkosken suunnalta tai Matinkaaren siltaa pitkin. Bussipysäkit ovat osoitteissa Viikintie 1 ja Hämeentie 159. Parkkipaikka autoille on Jokisuuntien ja Katariina Saksilaisen kadun risteyksen kohdalla (Katariina Saksilaisen katu 11 ja Jokisuuntie 13). Parkkipaikan vieressä on esteetön Helsinki-huussi-kuivakäymälä.

Pornaistenniemen piilokojulle pääsee Pornaistenniemen lintutornin edustalta kulkevaa noin 70 metrin pituista viitoitettua pitkospuureittiä pitkin. Pitkosreitti ei ole esteetön. Kun merivesi on korkealla, kannattaa vetää jalkaan kumisaappaat. Hyvin korkean veden aikaan pitkoksia ei voi käyttää lainkaan.

Sijainti

Pornaistenniemen piilokoju, 00560 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sivun sisältöä on ollut laatimassa Eero Haapanen.