Lammassaaren esteetön lintulava

Ihaile Lammassaaren esteettömältä lintulavalta Vanhankaupunginlahden maisemaa. Lava sijaitsee esteettömän lankkupolkureitin päässä.

Yhteystiedot

Lammassaari 1, 00560 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla
suomi, ruotsi

Mitä voit kokea Lammassaaren lintulavalla?

Tarkkaile lintulavalta rantaniityn elämää ja tutustu alueen lintuihin opastaulujen avulla. Esteettömälle lintulavalle johtaa luiska.

Tarkkaile Lopin saaren kalastajalintuja

Lammassaaren lintulavalta ja lintutornista avautuu yli 90 asteen näkymä pohjoissuuntaan laidunniitylle ja matalaan merenlahteen. Oikealla idässä on Lopin pikkusaari, jossa pesii kymmenittäin merimetsoja ja harmaahaikaroita. Vuonna 2023 merimetsoja havaittiin saaressa 80 paria ja harmaahaikaroita 50 paria. Merikotka pesi saaressa vuonna 2020 ja vierailee alueella edelleen säännöllisesti. Merikotkat viihtyvät pyyntihommissaan varsinkin jäiden lähdöstä toukokuulle. Syksyllä ne kalastavat jäiden tuloon asti.

Kiikaroi laitumelle ja rantalietteille

Keltavästäräkit ja niittykirviset istuvat ja laulavat laitumen aidantolpilla. Uuttukyyhkyt ja kottaraiset ruokailevat niityllä. Rantaviivan lietteillä on huhtikuun lopusta aina syys-lokakuulle monenlaisia kahlaajia. Suokukon, tyllin, mustaviklon ja suosirrien katselussa on hyvä olla kaukoputki. Lammassaaressa laulavat tiklit ja viherpeipot, ja iltaisin alkaa satakielien luja soitto. Yksityisen viljelijän kyytöt ja lampaat laiduntavat niityllä luonnonhoitotoimissa laidunsopimuksen mukaan. Voit nähdä laiduntajia toukokuusta syyskuulle.

Saapuminen Lammassaaren lintulavalle

Voit saapua Lammassaaren lintulavalle, lintutornille ja piilokojulle Vanhankaupunginkosken suunnalta tai Matinkaaren siltaa pitkin. Bussipysäkit ovat osoitteissa Viikintie 1 ja Hämeentie 159. Parkkipaikka autoille on Jokisuuntien ja Katariina Saksilaisen kadun risteyksen kohdalla (Katariina Saksilaisen katu 11 ja Jokisuuntie 13). Parkkipaikan vieressä on esteetön Helsinki-huussi-kuivakäymälä.

Lammassaaren johtava lankkupolku alkaa Pornaistenniemen eteläosasta ja reitille on viitoitus. Pornaistenniemestä on Lammassaaren lintulavalle noin kilometrin matka esteetöntä reittiä pitkin.

Sijainti

Lammassaari 1, 00560 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sivun sisältöä on ollut laatimassa Eero Haapanen.