
Meidän ihanat työntekijämme – 14 000 tarinaa kerrottavaksi
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla on töissä melkein 14 000 osaavaa tekijää – monta tarinaa kerrottavaksi. Merkityksellinen ja yhteiskunnallisesti vaikuttava työ on meillä arkipäivää. Teemme sitä yksilöinä ja silti yhdessä tiimeissä ja yhteisöissä sekä ulkoisesti myös asiakkaiden kanssa.
Millaisia ajatuksia ammattilaisillamme on työstään?
"Kuka tahansa voi astua ovestani sisään millä tahansa asialla, ja se on hienointa tässä työssä", kertoo suomenkielisen toisen asteen psykologi Marikki. "Ainakin toivon, että kauttani löytyy apu asiaan kuin asiaan."
"Työ tuntuu merkitykselliseltä tavalta parantaa asioita maailmassa", pohtii ruotsinkielisen toisen asteen psykologi Andreas.

Varhaiskasvatuksen opettaja Juulia työskentelee Vuosaaren päiväkoti Kanavassa, jossa toimii kahdeksan metsäryhmää. Juulia toteuttaa työssään luontopedagogiikkaa, jossa lapsille tutuiksi tulevat linnut ja metsäkauriit, ja samalla opitaan esimerkiksi laskemista. Luonnossa oleminen itsessään vahvistaa muun muassa lasten vuorovaikutustaitoja ja tarkkailukykyä.

Toimialallamme työskentelee miltei 50 monikielistä ohjaajaa, joiden työn ytimessä on maahanmuuttajataustaisten oppijoiden osallisuuden vahvistaminen sekä heidän hyvinvointinsa ja opintojensa etenemisen tukeminen.
”Parasta työssäni on vaikuttamisen tunne", Vuosaaren lukion monikielinen ohjaaja Dušica pohtii.

"Työyhteisössämme on sellainen kulttuuri, että kaveria autetaan aina", Suutarilan ala-asteen luokanopettaja Ann-Marie kuvailee.
Ann-Marie arvostaa sitä, kuinka opettajan työssä oppii itsekin joka päivä uutta – innostuneilta kollegoilta, omilta oppilailta sekä kaupungin koulutustarjontaa hyödyntämällä.
(avautuu uuteen ikkunaan)

"En ole vielä toista työtä löytänyt, jossa olisi lupa leikkiä kesken työpäivän", pohjoissaamenkielisen Luopmánat-ryhmän varhaiskasvatuksen opettaja Saana pohtii.
Saana arvostaa työssään vapautta, huumoria ja sitä, että siinä ei tarvitse tietyllä tavalla itsekään kasvaa aikuiseksi, vaan päivittäin voi heittäytyä lasten maailmaan.

Päiväkoti Myrskyluodon varhaiskasvatuksen opettaja Petri haluaa tarjota lapsille mahdollisimman paljon tilaisuuksia liikkua: liikunta kehittää fyysisen hyvinvoinnin lisäksi itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja.
”Samalla saan liikkua myös itse töissä joka päivä”, Petri pohtii videohaastattelussa.
(linkki aukeaa uuteen välilehteen)
