
Miten pääsen oppisopimukseen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle?
Voit hakea oppisopimuspaikkaa joko ryhmähaun kautta tai omalla hakemuksella. Lähihoitajien ryhmähakuja järjestetään 2–3 kertaa vuodessa. Tarjoamme oppisopimuspaikkoja myös yksittäisille hakijoille (ei ryhmähaun kautta). Ryhmähauissa koulutus toteutetaan yhteistyössä Stadin ammatti- ja aikuisopiston tai Yrkesinstitutet Prakticumin kanssa.
Oppisopimusopiskelijalle nimetään aina työpaikkaohjaaja. Palvelussuhteen ehdoissa noudatetaan HYVTES- ja SOTE-sopimuksia sekä toimialan ohjeita samalla tavalla kuin muilla vastaavissa tehtävissä työskentelevillä. Oppisopimusopiskelijalle kuuluvat kaikki työsopimuksen mukaiset edut: palkka-, vuosiloma-, henkilöstö- ja työterveysedut.
Palkkatuettu oppisopimus
- voit hakea ryhmähaun (lähihoitaja) tai oman hakemuksen kautta (lähihoitaja ja hoiva-avustaja), kun olet helsinkiläinen ja sinulla on mahdollisuus palkkatukeen. Ryhmähaun kautta hakeneet palkkatuetut opiskelijat osallistuvat rekrytoivaan koulutukseen ennen oppisopimuksen alkamista.
- Seuraava haku alkaa syksyllä 2025. Rekrytoiva koulutus alkaa 1.12.2025. Löydät hakuilmoituksemme osoitteessa Helsinkirekry.fi.
Lähihoitajan ryhmähaut
- Järjestetään 1–2 kertaa vuodessa.
- Seuraava haku alkaa elokuussa 2025. Koulutus alkaa 1.12.2025. Haku on kohdennettu valmistuneille hoiva-avustajille ja lähihoitajaopiskelijoille, joilla on suoritettuna vähintään 55 osaamispistettä perus- ja/tai ammatillisista opinnoista. Löydät hakuilmoituksemme osoitteessa Helsinkirekry.fi.
Ruotsinkielinen lähihoitajan oppisopimus
- Voit hakea osoitteessa Helsinkirekry.fi. Paikkoja avautuu jatkuvasti. Haku on avoin kaikille ja sopii esimerkiksi alanvaihtajille.
Lähihoitajaopiskelija henkilöstömitoitukseen
Lähihoitajaopiskelijana voit suorittaa opintosi loppuun oppisopimuksella henkilöstömitoituksessa. Jos sinulla on muu Sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinto voit myös hakea oppisopimukseen. Kouluttajana voi toimia muut oppilaitokset kuin Stadin AO ja Prakticum, kun opiskelija tulee henkilöstömitoitukseen. Alla näet osaamispisterajat eri palveluissa:
- Seniorikeskukset ja vammaispalvelut: 55 osaamispistettä perus- ja/tai ammatillisia opintoja tai hoiva-avustajan koulutus
- Sairaalat, kotihoito, lapsiperheiden kotipalvelu ja suun terveydenhuolto: 90 osaamispistettä perus- ja/tai ammatillisia opintoja
- Päihdepalvelut: 115 osaamispistettä perus- ja/tai ammatillisia opintoja
Hoiva-avustaja henkilöstömitoitukseen
Hoiva-avustajaopiskelijana voit suorittaa opintosi loppuun oppisopimuksella henkilöstömitoituksessa. Jos sinulla on muu Sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinto tai vähintään kuuden kuukauden alankohtainen työkokemus voit myös hakea oppisopimukseen. Kouluttajana voi toimia muut oppilaitokset kuin Stadin AO ja Prakticum, kun opiskelija tulee henkilöstömitoitukseen. Alla näet osaamispisterajat:
- Seinorikeskukset ja vammaispalvelut: 25 osaamispistettä perus- ja/tai ammatillisia opintoja.
- 18 vuoden ikää
- valmiutta tehdä vuorotyötä
- suomen kielen taitoa vähintään tasolla B2.1 (lähihoitaja) ja B1.2 (hoiva-avustaja)
- tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa
- lain vaatimat rikostaustaselvitykset vanhusten, lasten ja vammaisten kanssa työskennellessä
- alalle soveltuvuutta ja vahvaa kiinnostusta hoitotyöhön