Hyppää pääsisältöön

Kaupunkiakatemia

Kaupunkiakatemia on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston sekä Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien tutkimuspohjaisen kaupunkikehittämisen yhteistyöhanke. Hankkeen tarkoituksena on edistää kaupunkitutkimuksen ja kaupunkikehittämisen välistä vuorovaikutusta sekä tukea monitieteistä yhteistyötä.

Kaupunkiakatemia edistää tutkimustoimintaa etsimällä ja välittämällä yliopistotutkijoille pääkaupunkiseudun ajankohtaisia tietotarpeita sekä innostamalla tutkijoita ja opiskelijoita tarttumaan kyseisiin aiheisiin. Kaupunkitutkimuksen tutkijatohtoripaikoille määritellyt tutkimusteemat tukevat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkistrategioiden toteuttamista. Tutkijatohtoreiden ja kaupunkien välille järjestetään säännöllisesti vuorovaikutustilaisuuksia. Kaupungit rahoittavat tutkijatohtoripaikkoja vuosina 2018–2025.

Kaupunkiakatemian keskeisiä tutkimusyhteistyökumppaneita ovat Helsingin yliopiston Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria ja Aalto-yliopiston Living+ -verkosto. Kaupunkiakatemia tukee myös muuten Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston tutkimustoimintaa edistämällä kaupunkiyhteistyötä hankkeissa. Myös yritykset ja muut organisaatiot voivat olla mukana ja aloitteellisia yhteistyön käynnistämisessä. 
 

Sulje

Kaupunkiakatemia tuottaa yhdessä kumppaniorganisaatioidensa kanssa yhteistyötä ja vuorovaikutusta edistäviä tapahtumia, esimerkiksi kaikille avoimia aamukahvitilaisuuksia

Kaupunkiakatemia toteuttaa myös tiedesparrauksia Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien valitsemista aiheista

 

Sulje

Kaupunkiakatemia tukee kaupunkiyhteistyön toteuttamista yliopistojen kaupunkitutkimuksen opetuksessa, kerää kaupungeilta lopputöiden aiheiksi sopivia teemoja ja järjestää keväisin opiskelijoille lopputyömarkkinat.  

Sulje

Kaikki kaupunkitutkimuksesta ja -kehittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan aamukahveille, avoimiin luentoihin, seminaareihin ja muihin tapahtumiin. 

Voit myös ehdottaa uutta yhteistyömahdollisuutta tai ideaa toiminnan kehittämiseksi. Kaupunkiakatemian työntekijöiden ja kumppaniorganisaatioiden yhteystiedot löytyvät Kaupunkiakatemian verkkosivuilta. 

Sulje

Kaupunkiakatemialla on oma sivusto, josta voi lukea lisää sen toiminnasta: 

urbanacademy.fi