Yrityshautomo tukee kestäviä kaupunkiratkaisuja kehittäviä startup-yrityksiä

Urban Tech Helsinki -yrityshautomo tukee puhtaita ja kestäviä kaupunkiratkaisuja. Hautomon tavoitteena on auttaa innovatiivisia ja kasvukykyisiä yrityksiä ratkaisemaan kaupunkien haasteita. Hautomo-ohjelmaan on nyt valittu 11 uutta yritystä.
Tilaisuudet ovat tärkeä osa Urban Tech Helsingin toimintaa, sillä ne mahdollistavat vertaisoppimista ja yritysten kokemusten jakamista. Yrityshautomon avajaistilaisuus järjestettiin Maria 01:ssä 18. huhtikuuta. Kuva: Ellen Harjanne
Tilaisuudet ovat tärkeä osa Urban Tech Helsingin toimintaa, sillä ne mahdollistavat vertaisoppimista ja yritysten kokemusten jakamista. Yrityshautomon avajaistilaisuus järjestettiin Maria 01:ssä 18. huhtikuuta. Kuva: Ellen Harjanne

Urban Tech Helsinki -yrityshautomon toiminta painottuu erityisesti puhtaaseen energiaan, liikkumiseen, kestävään rakentamiseen, kiertotalouteen sekä jätehuoltoon ja urbaaniin ruoantuotantoon. Hautomo-ohjelman avulla Helsingin kaupunki haluaa houkutella osaajia ja yrityksiä pääkaupunkiseudulle sekä tukea ja vauhdittaa uusien, erityisesti tutkimuslähtöisten, yritysten syntymistä ja alkuvaiheen kasvua.

Hautomon uudet startup-yritykset pääsivät esittelemään itsensä ja kuulemaan myös toistensa liikeideoista huhtikuussa 2023 Maria 01:n tiloissa pidetyssä avajaistilaisuudessa. Tilaisuudet ovatkin tärkeä osa Urban Tech Helsingin toiminnan ideaa, sillä ne mahdollistavat vertaisoppimista ja tukevat yritysten kokemusten jakamista.

Urban Tech Helsinki koostuu yrityksille räätälöitävistä valmennustapaamisista ja työpajoista

Urban Tech Helsinki alkaa 8-viikkoisella intensiivijaksolla, joka koostuu työpajoista ja ryhmävalmennuksista. Niissä käsitellään startup-yritysten keskeisimpiä osia kuten liiketoimintamallinnusta, kestävän kehityksen vaikutusta, tiimin rakennusta, viestintää ja tietysti rahoitusta. Toinen olennainen osa ovat koko hautomoajan jatkuvat yksittäiset valmennustapaamiset hautomon käytännön toimintaa pyörittävän Aalto-yliopiston tiimin neuvojien kanssa.

Urban Tech Helsingin hautomokausi jatkuu yrityksen tarpeista riippuen 1–3 vuotta, jotta alkuvaiheen yritykset saavat riittävän pitkän tuen liiketoimintansa kehittämiseen ja ratkaisunsa testaamiseen yhdessä Helsingin kaupungin Testbed-kokeilutoiminnan ja partneriverkoston kanssa.

– Urban Tech tekee Helsingistä uniikin toimijan startup-kentällä. Startup-yritysten yhteistyö julkisten toimijoiden, kuten kaupungin kanssa, on monissa maissa olematonta. Lisäksi kolmen korkeakoulun tarjoamat palvelut muun muassa tutkimuksessa ja opiskelijayhteistyössä ovat startupeille loistava mahdollisuus. Tavoitteenamme on, että saamme kampuksilta entistä enemmän ideoita ja yrityksiä ratkaisemaan kaupunkien kestävyyshaasteita, tiivistää hautomon projektipäällikkö Kaisa Ahonen Aalto Startup Centeristä.

Tutustu Urban Tech Helsinki -hautomon uusiin yrityksiin

Urban Tech Helsinki -hautomossa aloittavat keväällä 2023 seuraavat yritykset: Abau Design, Betula, Binkiapp, Commu, Clidapt, Exaum, HemmaKoti, Make a BIM, REMOTED, Spolia Design ja Windaiar.

Lisätietoa hautomoon mukaan valituista yrityksistä ja niiden liikeideoista löytyy tämän linkin takaa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Helsinki haluaa olla Euroopan johtava alusta uutta luovalle yritystoiminnalle

Helsingin tavoitteena on olla vuoteen 2025 mennessä Euroopan johtava alusta kokeiluille ja uutta luovalle yritystoiminnalle. Kaupunki haluaa lisäksi kehittää yritysten toimintaympäristöjä, edistää helsinkiläisten työllistymistä ja mahdollistaa kestävä ja osaamiseen perustuva taloudellinen kasvu. Urban Tech Helsinki -hautomon toiminta edistää osaltaan kaikkia näitä tavoitteita.

Urban Tech Helsinki -hautomon partnereina ovat yhteistyössä kaupungin kanssa Aalto Yliopisto, Helsingin Yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.