Uusi upea liikuntapuisto avautuu Kruunuvuorenrannassa

Kruunuvuorenrannan liikuntapuisto Laajasalossa on lähes kokonaan valmistunut, ja puistoon on avautunut monia uusia alueita asukkaiden käyttöön. Puiston pohjoiskärki valmistuu syksyllä.
Puistossa on toimintoja kaikille ikäryhmille ja eri kuntoisille liikkujille. Kuva: Tommi Luostarinen
Puistossa on toimintoja kaikille ikäryhmille ja eri kuntoisille liikkujille. Kuva: Tommi Luostarinen

Kruunuvuorenrannan uusi liikuntapuisto valmistuu etuajassa. Puistossa on toimintoja kaikille ikäryhmille ja eri kuntoisille liikkujille: puiston eteläosassa on jalkapallokenttä, nuorille suunnattu lähiliikunta-alue seinäkiipeilypaikkoineen, skuutti- ja skeittipaikka, monitoimiareena sählylle ja koripallolle sekä leikkipaikka. Metsikön pohjoispuolella on hyvin varusteltu ulkokuntosali. Koriskenttä on täysmittainen ja siinä on Sport court -erikoispinnoite. Jalkapallokentän tekonurmen täyteaineena on käytetty ympäristöystävällistä puurouhetta perinteisen kumirouheen sijaan. Kenttä jäädytetään talvella luistelua varten, jos sää sallii.

Puisto on uudentyyppinen kokonaisuus, jossa yhdistyvät liikunta-, leikki- ja oleskelupuisto sekä luonto. Se sijoittuu vanhalle öljysatamatoimintojen alueelle, joka oli aiemmin pääosin murskekenttää.

Toiminnallisten alueiden lisäksi puistossa on viihtyisiä oleskelupaikkoja ja monilajisia istutuksia. Puistoon istutetaan yhteensä yli 2400 tainta, joista lähes 100 on puuntaimia. Erilaisia puulajeja on 24. Keväisin asukkaita ilahduttaa 5450 kukkasipulia. Puiston itäreunan niitty tarjoaa elinpaikan pörriäisille ja luonnonmukaisen hulevesiuoman kasvillisuus suodattaa vesiä ennen niiden päätymistä mereen.

Puiston avajaisia juhlitaan sunnuntaina 20. elokuuta kello 11–14. Tarkempaa tietoa avajaisista on luvassa myöhemmin. Avajaisten jälkeen myös pukuhuoneet vessoineen avautuvat käyttöön.

Puiston pohjoisosan rakentaminen jatkuu

Rakentaminen jatkuu vielä syksyllä liikuntapuiston pohjoisosassa. Aiemmista suunnitelmista poiketen alueelle tulee padel-kenttien sijaan kaksi yksityisyrittäjän tenniskenttää, jotka pyritään avaamaan keväällä 2024. Pohjoisosaan tulee lisäksi puistoshakki ja petankkikenttä.

Toiminnot ovat vapaasti käytettävissä tulevia tenniskenttiä lukuun ottamatta. Jalkapallokentällä voi olla iltaisin varattuja vuoroja, mutta niiden ulkopuolella se on kaikkien käytettävissä. Varatut ajat voi tarkistaa liikuntakalenterista valitsemalla sivun ylälaidan valikosta lajiksi jalkapallon ja täyttämällä aluetiedot.

Toivotan asukkaat lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan uuteen liikuntapuistoon. Toivon, että se toimii viihtyisänä kohtaamis- ja harrastuspaikkana keskellä rakentuvaa uutta kaupunginosaa, sanoo puiston rakennuttamisesta vastannut projektipäällikkö Rauna Sarrivaara Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.