Uusi osuus Pohjoisbaanaa valmistui Oulunkylään ennakoitua aiemmin

Uutta pyöräilyn pääreittiä Pohjoisbaanaa on valmistunut noin 270 metrin osuus Maaherrantien ja Kestipuiston välille Oulunkylässä. Baana kulkee junaradan vierellä. Uusi kaksisuuntainen pyörätie on neljä metriä leveä, ja sen vierellä kulkee 2,5 metriä leveä jalankulkuväylä. Rakentaminen sujui nopeasti, ja työ valmistui reilussa kolmessa kuukaudessa.
Pohjoisbaanan uutta osuutta Oulunkylässä
Pohjoisbaanan uutta osuutta Oulunkylässä

Pohjoisbaanan uusi osuus avattiin käyttöön perjantaina 17. marraskuuta. Pieniä viimeistelyjä on luvassa vielä noin viikon ajan. Katumaalaukset on toteutettu väliaikaisina kevyesti maalaamalla, sillä pysyvät merkinnät kannattaa tehdään vasta talven jälkeen. Myös nyt asennetut valaisimet ovat väliaikaisia. Uudet saadaan paikalleen arviolta joulukuussa. 

Urakassa rakennettiin lisäksi uusi tukimuuri radan puolelle. Rata-aita uusittiin noin 300 metrin matkalta.

Uuden baanaosuuden valmistumisen tavoiteaika oli toukokuussa 2024, joten urakka valmistui huomattavasti ennakoitua aiemmin. Lauhan alkutalven ansiosta työ eteni vauhdikkaasti. Rakentaminen alkoi syyskuun alussa 2023. Urakoitsija oli GRK Suomi Oy.

Pohjoisbaana rakennetaan osissa

Valmistuttuaan yhteys kulkee junaradan itäpuolella Käpylän ja Vantaan rajan välillä yhdistäen Oulunkylän, Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan. Valmiina on nyt rakennetun osuuden lisäksi Hakamäentien ja Käpylän väli.

Pohjoisbaanan suunnittelu on vielä kesken, ja rakentaminen jatkuu arviolta vuonna 2025. 

Helsingin suunnitelmissa on rakentaa koko kaupungin kattava laadukkaiden pyöräteiden verkko, joka yhdistää isot asuinalueet keskustaan ja työpaikkakeskittymiin. Baanat mahdollistavat nopean, suoran ja tasavauhtisen liikkumisen pyörällä.