Uintia, luistelua ja hiihtoa – nauti talvilajeista Kruunuvuorenrannassa

Kruunuvuorenranta tarjoaa talvisen liikunnan ystäville loistavia mahdollisuuksia nauttia ulkoilmasta ja liikunnasta upeissa maisemissa.
Laajasalon talviuimarit tarjoaa jäsenilleen talviuintimahdollisuuksia. Kuva: Sanna Andersson
Laajasalon talviuimarit tarjoaa jäsenilleen talviuintimahdollisuuksia. Kuva: Sanna Andersson

Kruunuvuorenrannan liikuntapuistossa on luonnonjääkenttä, joka jäädytetään suotuisissa sääolosuhteissa. Luistelukentän kuntoa voit seurata helposti ulkoliikunta.fi -palvelusta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Pukukoppi sijaitsee lähellä paikallista päiväkotia ja on avoinna päivittäin noin kello 8–21. Kentällä ei ole pysyvää henkilökuntaa, joten aukioloajat ovat suuntaa antavat. Pukukoppitilat ovat käytettävissä, kun luistelukenttä on auki.

Hiihdon ystävät voivat nauttia 4,6 kilometriä pitkästä perinteisen hiihtotyylin ladusta, joka kulkee kauniissa maisemissa. Hevossalmi–Yliskylä-ladun kuntoa voi seurata ulkoliikunta.fi -palvelusta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Useita mahdollisuuksia talviuintiin

Laajasalon talviuimarit toimii osana Laajasalo-Degerö-seuraa ja tarjoaa jäsenilleen talviuintimahdollisuuksia. Saunomisesta ja uinnista kiinnostuneet voivat liittyä jäseniksi seuran verkkosivujen kautta. Seuralla on noin 400 jäsentä, ja uusia jäseniä otetaan jatkuvasti mukaan.

Laajasalon talviuimarit vuokraavat Laajarannan saunaa (Humalniementie 15), joka on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 6.30–21. Saunomismahdollisuus tarjotaan keskiviikkoisin kello 17–20 ja sunnuntaisin kello 14–20. Kruunuvuorenrannan uimakontti (Saaristolaivastonkatu, Öljysäiliö 468:n ranta) on avoinna joka päivä kello 6.30–21. Uimakontissa on lämmin tila, kaksi pukuhuonetta ja turvallinen laituri.

Lisäksi Laajasalossa on useita kertamaksullisia talviuintisaunoja, kuten Villa Furuvik, Satamakahvila Messi, Villa Wuorio ja Villa Salmelan sauna Karjalaisten kesäkodilla. Näissä saunoissa voit kokeilla talviuintia valvotusti ja turvallisesti.