Turunväylän ja Huopalahdentien tiesuunnitelmaluonnosta esitellään tilaisuudessa

Munkkiniemessä Turunväylän (valtatie 1) ja Huopalahdentien liittymäalueella on tarkoitus tiivistää alueen maankäyttöä ja yhteensovittaa Turunväylän liittymäjärjestelyt Länsi-Helsingin raitiotien suunnitelmiin. Tavoitteena on muodostaa Turunväylän itäpäästä kaupunkiympäristöön sopiva katumainen tiejakso. Suunnitelmaluonnosta esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 30.5.
Näkymä Proffesorintien sillalta itään kohti Huopalahdentietä. Kuva: Jaakko Pohjala.
Näkymä Proffesorintien sillalta itään kohti Huopalahdentietä. Kuva: Jaakko Pohjala.

Helsingin kaupunki laatii tiesuunnitelmaa valtatielle 1 (Turunväylä) välille Professorintie–Huopalahdentie. Turunväylä on keskeinen sisääntuloväylä pääkaupunkiseudulle. Samoin Huopalahdentie on yksi Helsingin länsiosan pääkaduista ja yhdistää Vihdintien, Hakamäentien, Turunväylän ja Paciuksenkadun toisiinsa. 

Tiesuunnitelman keskeisenä tavoitteena on valtatien 1:en ja Huopalahdentien liittymäalueen maankäytön kehittäminen. Lisäksi suunnitelmassa yhteensovitetaan Turunväylän liittymisjärjestelyt Länsi-Helsingin raitiotiehankkeen suunnitteluratkaisuihin. Tiesuunnitelman avulla Turunväylän itäpäästä muodostuu kaupunkiympäristöön sopiva katumainen tiejakso ja tilaa vapautuu täydennysrakentamiseen. Hankkeen toteuttamisesta on sovittu Helsingin seudun MAL-sopimuksessa 2020–2031.

Aineistoon voi tutustua 15.5.2024 alkaen hankkeen sivuilla (linkki vie ulkoiseen palveluun)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Palautetta hankkeesta voi jättää Väylän sivujen kautta (linkki vie ulkoiseen palveluun).(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

 

Suunnitelmia esitellään torstaina 30.5. verkkotilaisuudessa

Tiesuunnitelmaluonnoksesta järjestetään yleisötilaisuus verkkotilaisuutena torstaina 30.5.2024 kello 17.00–18.30. Liittymislinkki tilaisuuteen löytyy hel.fi/asukastilaisuudet -sivulta (suora linkki tilaisuuteen, avautuu Teamsiin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)). Yleisötilaisuudessa osallistujat voivat chatin kautta kommentoida tai esittää kysymyksiä suunnittelijoille.