Tule tekemään hienoa kulttuurikesää

Haluatko olla mukana tekemässä hienoa Helsingin kulttuurikesää? Ilmoita ohjelmasi Helsinki-päivään ja kerro ideoitasi Taiteiden yönä esitettäviä katastrofielokuvia varten. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi näyttelijäksi elokuviin.
Taiteiden yönä Kansalaistorilla nähdään katastrofielokuvien loppukohtauksia, joihin kaupunkilaiset voivat vaikuttaa ideoimalla ja näyttelemällä. Kuva: Yehia Eweis / Helsinki City Museum, alkuperäisen kuvan muokkaus Oliver Kochta-Kalleinen
Taiteiden yönä Kansalaistorilla nähdään katastrofielokuvien loppukohtauksia, joihin kaupunkilaiset voivat vaikuttaa ideoimalla ja näyttelemällä. Kuva: Yehia Eweis / Helsinki City Museum, alkuperäisen kuvan muokkaus Oliver Kochta-Kalleinen

Kaupunkilaiset voivat tuottaa itse ohjelmaa Helsinki-päiväksi 12.6. Maksutonta ohjelmaa ja tekemistä on perinteisesti ollut kaikenikäisille, ympäri kaupunkia ja eri vuorokaudenaikoina. Mukaan Helsinki-päivän ohjelmaan pystyy ilmoittautumaan tästä päivästä 1.3. alkaen 17.5. saakka sähköisellä lomakkeella osoitteessa helsinkipaiva.fi. Tuotantorahaa on haettavissa 14.4. asti.

Helsinki-päivän toteuttamista koordinoi Helsingin tapahtumasäätiö. Todellisen ohjelmasisällön päivään luovat kuitenkin lukuisat yhdistykset, seurat ja järjestöt sekä yksityiset ja Helsingin kaupungin toimijat. Päivän ohjelmasta muodostuukin joka vuosi monipuolinen ja yllättävä kokonaisuus.

Ideoi katastrofielokuvan loppu ja näyttele siinä

Miltä tuntuisi nähdä ideoimasi katastrofielokuvan loppukohtaus valtavalta näytöltä Taiteiden yönä? Tai nähdä itsesi samaisessa elokuvassa? Oodin edustalle nousee elokuussa jättinäyttö, jolla esitetään kolme katastrofielokuvan loppukohtausta, jotka on työstetty kaupunkilaisten ideoista ja joissa vapaaehtoiset näyttelevät.

Taiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen kutsuvat nyt ihmisiä suunnittelemaan loppukohtauksia kuvitteellisiin katastrofielokuviin. Ainoa vaatimus on, että kohtausten tulee tapahtua Helsingin Kansalaistorilla, jossa elokuvatapahtuma pidetään. Taiteilijat valitsevat kolme loppukohtausta ja vapaaehtoiset näyttelijät. Kuvauksesta vastaa ammattilaiskuvausryhmä.

Loppukohtaukset esitetään 17.8.2023 valtavalla näytöllä Oodin edessä. Maksuton suurtapahtuma on osa Taiteiden yötä ja aloittaa Helsingin juhlaviikot.

Nyt on siis aika miettiä, mitä katastrofia elokuvasi käsittelee ja miten asiat ratkeavat elokuvan viime minuuteilla – vai ratkeavatko ne? Onko kyseessä korona, energiakriisi, sota, ekokatastrofi vai jokin muu?

Loppukohtausideoita voi lähettää 31.3. saakka Helsingin Juhlaviikkojen helsinkifestival.fi-sivuilta löytyvällä lomakkeella. Tapahtuman Kysymyksiä ja vastauksia -osiosta löytyy tietoa vapaaehtoisten näyttelijöiden hausta, joka jatkuu huhtikuun loppuun saakka. Lisätietoa osallistumisesta voi kysyä myös sähköpostiosoitteesta katastrofi@helsinkifestival.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman). Kuvaukset järjestetään toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa.