Tule seuraamaan keskustelua vihapuheesta ja sen vaikutuksista

Vihapuhe heikentää demokratiaa, väestösuhteita ja erityisesti naisten ja vähemmistöjen osallisuuden edellytyksiä. Kaupungintalolla järjestetään 17. toukokuuta kaikille avoin yleisötilaisuus, jossa paneudutaan vihapuheilmiön eri ulottuvuuksiin. Tilaisuus on osa #StopHatredNow -festivaalia.
Paneelissa keskustelevat runoilija, vammaisaktivisti Sanni Purhonen,   transaktivisti Valo Vesikauris, kirjailija, läskiaktivisti Raisa Omaheimo ja antirasistinen aktivisti Liban Sheikh.
Paneelissa keskustelevat runoilija, vammaisaktivisti Sanni Purhonen,   transaktivisti Valo Vesikauris, kirjailija, läskiaktivisti Raisa Omaheimo ja antirasistinen aktivisti Liban Sheikh.

Vihapuhe ei ole vain vihaista puhetta -paneelikeskustelu vihapuheesta, sen vaikutuksista ja sananvapauden rajoista järjestetään kaupungintalon ala-aulan tapahtumatorilla (Pohjoisesplanadi 11–13) keskiviikkona 17. toukokuuta. Tilaisuus on kaikille avoin. Tilaisuutta voi myös seurata striimin kautta Helsinki-kanavalla sekä jälkikäteen tallenteena.

 

Paneelikeskustelussa näkemykselliset panelistit kulttuurin ja aktivismin kentältä paneutuvat vihapuheilmiön eri ulottuvuuksiin. Tilaisuus on osa #StopHatredNow-festivaalia. Helsingin kaupunki on ollut festivaalin yhteistyökumppani useiden vuosien ajan.

Tilaisuuden tarkoituksena on antaa ääni ihmisille, jotka aktivismissaan tai taiteessaan ovat kohdanneet tai käsitelleet vihapuhetta.  

Paikan päälle saapuvia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen viimeistään 9.5. mennessä kahvitarjoilun mitoittamiseksi. 

Ilmoittautuminen tilaisuuteen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Tilaisuus on suomenkielinen. Kaupungintalolle on esteetön pääsy ja tilaisuudessa on viittomakielen tulkkaus.   

Tilaisuuden juontajana ja moderaattorina toimii viestintäpäällikkö Satu Pusa (Helsingin kaupunki).

Ohjelma: 

16.00–16.30 Kahvit  

16.30–16.35 Runoesitys, Sanni Purhonen  

16.35–16.40 Tilaisuuden avaus 

16.40–17.55 Paneelikeskustelu, panelisteina:  

  • kirjailija, läskiaktivisti Raisa Omaheimo          
  • runoilija, vammaisaktivisti Sanni Purhonen   
  • antirasistinen aktivisti Liban Sheikh                
  • transaktivisti Valo Vesikauris 

17.55–18.00 Tilaisuuden päätössanat 

 

#StopHatredNow on maksuton moninaisuutta ja inklusiivisuutta juhlistava ja näkyväksi tekeväksi festivaali, joka keskittyy erityisesti taide- ja kulttuurikenttään. Vuoden 2023 tapahtuma järjestetään Helsingissä ja verkossa 15.-19.5. teemalla Rooting Change.