Tule pitämään Stadin lapsista huolta!

Helsingin perhehoito etsii uusia toimijoita mukaan.
--

Haemme muun muassa sijaisvanhempia, lomasijaisia ja tukiperheitä. Sinä itse päätät mihin sitoudut ja kuinka pitkäksi aikaa:

  • keikkaluonteisesti muutamiksi tunneiksi
  • viikonlopuksi tukiperheenä
  • sijaisperheen lomasijaiseksi
  • freelancer-vastaanottoperheeksi
  • kasvatusvastuuseen sijaisvanhempana

Infotilaisuudessa 3.5. klo 17.30-19.00 Kallion virastotalossa (os. Toinen Linja 4 A) kerromme kaikista näistä perhehoidon muodoista! Tule kuulolle!

Paikalla on myös kokemusasiantuntijoita kertomassa omasta polustaan ja kokemuksistaan.

Meillä on tarjolla monenlaista tärkeää tehtävää:

Sijaisperhe:
Sijaisperheessä lapsi asuu niin kauan kuin tarve vaatii, aina aikuisuuteen asti. Sijaisvanhemmiksi haetaan tavallisia perheitä, joilla olisi aikaa ja kiinnostusta olla osa apua tarvitsevan lapsen elämää. Sijaisvanhemmuudesta voi alkaa elämän pituinen yhteinen matka. 

Perheet käyvät ennakkovalmennuksen, jossa käydään läpi muun muassa yhteistyötä lapsen läheisten ja viranomaisten kanssa ja miten käsitellä sijoitetun lapsen kokemia menetyksiä. Valmennuksen jälkeen tehdään yhteinen päätös siitä, ryhtyykö perhe tehtävään. Perheet saavat hoitopalkkion ja kulukorvauksen tehtävästään. Jokainen perhehoitajaksi ryhtyvä saa lisäksi täydennyskoulutusta sekä moniammatillisen tukiverkoston. 

Vastaanottoperhe:
Vastaanottoperheeseen lapsi tulee silloin, kun lapsen perheessä on kriisi ja kotitilanne vaatii selvittelyä. Lapsi on perheessä muutamasta päivästä useaan kuukauteen. Toisen vanhemmista tulee olla kokopäiväisesti kotona lapsen kanssa. 

Tukiperhe:
Tukiperheessä lapsi yökyläilee säännöllisesti ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti. Tukiperheissä tehdään tavallisia asioita kuten ulkoillaan, harrastetaan ja satsataan mukavaan yhdessäoloon. Kun lapsi on vierailulla tukiperheessä, lapsen omat vanhemmat saavat tervetulleen lepohetken.

Sijaishoitaja:
Sijaisperheellä tai vastaanottoperheellä voi olla sijaishoitaja. Sijaishoitaja huolehtii vastaanottoperheen tai sijaisperheen lapsista perhehoitajan lomaillessa. Hoitotarve voi olla muutamasta tunnista viikonloppuun.

Tule mukaan!

Ilmoittautumiset infotilaisuuteen 3.5. klo 12.00 mennessä osoitteeseen https://urly.fi/36Uh(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tai sähköpostitse niina.marjoniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Tervetuloa!