Tilkanniittyyn uusi skeittipaikka – idea tuli OmaStadi-ehdotuksesta

Tilkanniityn hiekkakentälle aletaan rakentaa uutta skeittipaikkaa. Kyseessä on OmaStadi-ehdotuksen ”Skeittipaikka Länsi-Helsinkiin” toteutus.
Kuva uuden skeittipaikan pienoismallista.  Kuva: WSP Finland Oy / Tmi Janne Saario
Kuva uuden skeittipaikan pienoismallista. Kuva: WSP Finland Oy / Tmi Janne Saario

Vuosien 2021–2022 OmaStadi-äänestyksessä Länsi-Helsinkiin ehdotettiin skeittipaikkaa, jossa pystyisivät harjoittelemaan kaikenikäiset ja -tasoiset harrastajat. Ehdotus sai 1332 ääntä, ja sopivaksi paikaksi valikoitui Tilkanniityn kenttä Pikku-Huopalahdessa.

Skeittipaikan rakennus alkaa 8. huhtikuuta alkavalla viikolla urakka-alueen aitauksella ja kaivuutöillä. Kyseessä on betonista valettu suorakulmainen alue, jonka skeittialueen pinta-ala on noin 770 neliömetriä. Alueelle tulee skeittauselementtejä ja -rakenteita eri tasoisille harrastajille. Pääelementtinä on skeitattava betoninen taimen, jonka pyrstö nousee ilmaan kentän etelälaidalla.

Kenttä rajataan nurmipintaisilla maakumpareilla, joiden päällä kulkevien polkujen varsille sijoitetaan puita, penkkejä, roska-astioita ja infotaulu. Myös alueen valaistus uusitaan.

Skeittipaikka rakentuu Tilkankentän eteläosaan, jotta kulku päiväkodista ja leikkipuistosta luistelu- ja palloilukentälle säilyy turvallisena. Pääkulku skeittialueelle kulkee hiekkakentän läpi.

Skeittipaikka valmistuu näillä näkymin joulukuun lopussa. Rakentamisen aikana jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät ohittamaan työmaa-alueen merkittyjä vaihtoehtoisia väyliä pitkin.

Urakoitsijana hankkeessa toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.