Testaa Helsinki-tietämyksesi ruotsinkielisellä tietovisalla tänään keskiviikkona

Ruotsalaisuuden päivää ja ruotsalaisuuden viikkoa vietetään tällä viikolla. Helsingin kaupunki juhlistaa järjestämällä Helsingfors virtuella svenska veckan -tietovisan Helsinki-kanavalla keskiviikkona 8. marraskuuta kello 13.15. Tule mukaan ja testaa kuinka hyvin osaat ruotsia ja tunnet Helsingin.
Ohjelman juontajana toimii näyttelijä ja laulaja Daniela Fogelholm.  Kuva: Daniela Fogelhom, Kansallisgalleria / Sinebrychoffin taidemuseo
Ohjelman juontajana toimii näyttelijä ja laulaja Daniela Fogelholm. Kuva: Daniela Fogelhom, Kansallisgalleria / Sinebrychoffin taidemuseo

Tietovisa on leikkimielinen ja se on suunnattu erityisesti Helsingin yläkouluille. Kaikki halukkaat voivat seurata visailua Helsinki-kanavalla ja myös osallistua siihen virtuaalisesti. Helsinki-kanavan lähetyksessä opettajajoukkue kilpailee oppilasjoukkuetta vastaan. Koulujen oppilaat osallistuvat visailuun virtuaalisesti etänä Seppo.io-pelin avulla. Ohjelman juontajana toimii näyttelijä ja laulaja Daniela Fogelholm. Ohjelman kesto on noin 30 minuuttia.

Visailu nostaa esille ruotsin kieltä ja kaksikielisyyttä luonnollisena ja hauskana osana helsinkiläistä kaupunkielämää. Monivalintakysymykset testaavat sekä sanoin että kuvin kuinka hyvin tunnet kaupunkia. Viime vuonna visailuun osallistui yli sata oppilasjoukkuetta. Kumpi joukkue voittaa tänä vuonna, oppilaat vai opettajat?

Helsingin kaupunki toteuttaa tietovisan yhteistyössä Svenska nu -verkoston ja svenska veckanin kanssa. Kirjautumisohjeet seppo.io-peliin julkaistaan Helsinki-kanavalla ennen lähetyksen alkua keskiviikkona 8. marraskuuta kello 13.15.