Talviuintimahdollisuuksia parannetaan Helsingissä

Talviuinnin suosio on ollut viime vuosina tasaisessa nousussa. Helsingin kaupunki ja helsinkiläiset talviuintiseurat pyrkivät yhdessä vastaamaan kasvavaan kysyntään.
Helsingissä pääsee pulahtamaan avantoon myös kertamaksulla kuulumatta talviuintiseuraan. Kuva: Sasa Tkalcan/Kurkista/Helsinki Partners
Helsingissä pääsee pulahtamaan avantoon myös kertamaksulla kuulumatta talviuintiseuraan. Kuva: Sasa Tkalcan/Kurkista/Helsinki Partners

Helsingissä on jo lähes 20 talviuintipaikkaa. Kaikki halukkaat eivät ole kuitenkaan saaneet itselleen talviuintipaikkaa tai päässeet liittymään haluamiinsa talviuintiseuroihin, koska monessa niissä jäsenmäärät ovat olleet täynnä.  

Helsingin kaupunki ei ylläpidä talviuintipaikkoja, mutta vuokraa ne talviuintiseuroille. Tuleviksi talviuintikausiksi Helsingin kaupunki ja helsinkiläiset talviuintiseurat uudistavat vuokrasopimuksiaan siten, että yhä useammalla olisi mahdollisuus talviuintiharrastukseen. Uudessa talviuintipaikkojen vuokrasopimuksessa talviuintimahdollisuuksia lisätään esimerkiksi sillä, että seurojen jäsenmäärää voi kasvattaa. Munkkiniemen Avantouimarit puolestaan järjestää kaikille halukkaille kertamaksullisia talviuinteja marraskuusta alkaen keskiviikkoisin kello 10–13 ja maanantaisin kello 16–20. Munkkiniemen kertamaksullisten talviuintien kertamaksu 5 euroa. 

− Näiden uusien talviuintipaikkojen vuokrasopimusten myötä saamme mahdollistettua tämän harrastuksen vielä suuremmalle yleisölle. Talviuinti on koko ajan kasvattanut suosiotaan, mikä on näkynyt esimerkiksi kaupungin osallistuvan budjetoinnin, OmaStadin, lukuisissa talviuintiehdotuksissa. Olemme yhteistyössä seurojen kanssa miettineet monia ratkaisuja edistää helsinkiläisten talviuintimahdollisuuksia. Jäsenmäärien kasvattaminen ja kertamaksulliset uintikerrat ovat niistä konkreettisia esimerkkejä, kertoo Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden tiimiesihenkilö Jukka Lundgren

Talviuintia muuallakin kertamaksulla 

Viime talviuintikaudella Helsinkiin avattiin viisi uutta talviuintipaikkaa. Aurinkolahden, Ison Kallahden, Kruunuvuorenrannan, Vartiokylänrannan ja Sarvaston talviuintipaikoissa järjestetään ainakin vielä tällä talviuintikaudella 2023–2024 myös kertamaksullisia talviuintikertoja.

Talviuintipaikat Helsingissä:

Talviuintipaikan linkki vie Palvelukartalle, josta näkee uintipaikan sijainnin ja uintipaikan ylläpitäjän yhteystiedot. Talviuintipaikat vaihtelevat palveluiltaan, joissakin on tarjolla uinnin lisäksi myös sauna. Yksinkertaisimmillaan talviuintipaikka sisältää lämpimän pukusuojan, avannon ja avantoon johtavat portaat.