Tällä viikolla asuntokatuja pestään koko kaupungissa – siirrä autosi pesujen tieltä

Katupesut ovat edenneet hyvin ja tällä viikolla siirrytään pesemään pienempiä asuntokatuja.
Kuvassa katua pestään pesuautolla. Kuva: Aki Rask.

Katupesut ovat edenneet hyvin ja tällä viikolla siirrytään pesemään pienempiä asuntokatuja. 

Kun autot on siirretty pois pestäviltä kaduilta, pesut sujuvat joutuisammin. Noudata siis kaduille asetettuja siirtokehotusmerkkejä.

Katupöly aiheuttaa pahimpia oireita niissä henkilöissä, joille myös koronavirus on riski, eli vanhuksille sekä sydän- ja hengitystiesairauksista kärsiville. Katupölyn lähteitä ovat mm. hiekotussepeli, auton renkaat, öljy ja kasvijätteet.

”Pyrimme tekemään hiekannoston ja katupesut mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Jokainen asukas voi meitä tässä työssä auttaa siirtämällä autonsa siirtokehotusmerkkiin merkittynä ajankohtana”, toivoo katujen ylläpidon tiimipäällikkö Kaisa Komulainen.

Siirtokehotukset ja katujen puhdistussuunnitelmat näkyvät täällä: http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisäksi käytössä on SiirtoSoitto-sovellus, jonka kautta ilmoitukset katupuhdistuksista saa suoraan puhelimeensa. https://www.siirtosoitto.com/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Katujen pesut saadaan päätökseen alustavan aikataulun mukaan huhtikuun aikana, kaupunginosasta riippuen milloin tarkalleen. Kelien muutokset, kuten yöpakkaset vaikuttavat katujen pesuihin. Viime viikonlopun sään takia koko kaupungissa on tehty suolauksia.