Sarah ja Ella ovat tuoreita hiusalan ammattilaisia

Sarah Rautakoskella ja Ella Toivosella on pian juhlan aika: he valmistuvat parturi-kampaajiksi ja ovat tyytyväisiä opintoihinsa. Stadin AO:sta on mahdollista valmistua ammattiin ympäri vuoden.
Sarah Rautakoski ja Ella Toivonen ovat tyytyväisiä opintoihinsa Stadin AO:ssa. He ovat olleet aktiivisesti mukana myös oman toimipaikkansa tapahtumissa ja tutortoiminnassa.
Sarah Rautakoski ja Ella Toivonen ovat tyytyväisiä opintoihinsa Stadin AO:ssa. He ovat olleet aktiivisesti mukana myös oman toimipaikkansa tapahtumissa ja tutortoiminnassa.

Stadin AO:sta valmistuu tuhansia ammattilaisia ympäri vuoden. Kevätkauden aikana valmistuneita on noin 2600. Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon opiskelijat Sarah Rautakoski ja Ella Toivonen ovat kaksi heistä. Tuoreet parturi-kampaajat pääsevät juhlimaan ihan pian valmistumistaan.

Sarah ja Ella aloittivat opintonsa syksyllä 2021. Molemmat olivat haaveilleet hius- ja kauneudenhoitoalalla työskentelystä, joten peruskoulun jälkeen oli melko selvää hakeutua opiskelemaan alaa. Stadin AO valikoitui oppilaitokseksi muun muassa hyvän sijainnin ja opintotarjonnan takia.

”Opettajat ja muu henkilökunta ovat olleet mahtavia”

Ellan ja Sarahin mielestä parhaita puolia opinnoissa ovat olleet esimerkiksi laaja opintotarjonta, kivat oppitunnit sekä koulutussopimus- eli KOS-jaksot.

– KOS-jaksot Stadin AO:n kanssa yhteistyötä tekevässä opiskelijakampaamo WS Salon Academyssa ovat olleet parhaita, Ella toteaa.

Ykkösjuttu molempien mielestä on kuitenkin ollut opiskelu juuri Stadi AO:ssa ja Savonkadun toimipaikassa. Myös muut opiskelijat ja opettajat saavat kehuja.

– Stadin AO:ssa on koko opintojen ajan pidetty huolta opiskelijoista, kukaan ei jää yksin tai pulaan opintojensa kanssa. Opettajat ja muu henkilökunta ovat olleet mahtavia – apua on saanut aina, kun sitä on tarvinnut, Sarah kertoo.

Tutortoimintaa ja tapahtumia

Tuoreet hiusalan ammattilaiset ovat olleet aktiivisesti mukana Savonkadun toimipaikan tapahtumissa – niin järjestelijöinä kuin esiintyjinä. Sarah on toiminut juontajana valmistujaisjuhlissa ja Ella on esiintynyt niissä drag-tanssillaan.

Molemmat ovat toimineet myös tutoreina. Tutorit auttavat ja opastavat etenkin uusia opiskelijoita sekä järjestävät erilaisia tilaisuuksia toimipaikassa.

– On ollut ilo olla avuksi uusille opiskelijoille. Tutortoiminnasta olen saanut kokemusta muiden auttamisesta ja ohjaamisesta, Ella kertoo.

Tutorina olen päässyt tutustumaan perusteellisesti toimipaikkaamme, sen opiskelijoihin sekä henkilökuntaan. Tutortoiminta on kaiken kaikkiaan ollut mahtava kokemus ja voin suositella sitä kaikille kiinnostuneille, Sarah toteaa.

Ella on osallistunut myös ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden SAKUstars-kulttuurikilpailuun talent- ja karaokesarjassa. Kilpailu oli hänestä ikimuistoinen kokemus. Esiintymiskokemuksen lisäksi tapahtuma antoi mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin.

Hyvä tutkinto ja pohja omalle elämälle

Sarah kertoo, että opinnot tarjosivat hänelle hyvän perustan parturi-kampaajan työhön. Ellan mielestä tutkinnon lisäksi opinnot antoivat myös hyvän pohjan elämälle. He suosittelevat Stadin AO:ssa opiskelua kaikille niille, jotka miettivät ammatillista koulutusta tai hius- ja kauneudenhoitoalan opintoja.

– Stadin AO:ssa opetus on ollut laadukasta ja koulun henkilökunta on ollut aidosti kiinnostunut opiskelijoiden hyvinvoinnista. Savonkadun toimipaikassa on ollut hyvä ilmapiiri, Ella kertoo.

Omassa toimipaikassa on myös ollut helppoa saada uusia ystäviä. Sarah ja Ella ovat ystävystyneet opintojen aikana ja ovat viettäneet paljon aikaa yhdessä myös vapaa-ajalla.

– Olemme olleet toistemme tuki ja turva opintojen aikana. Ystävyytemme varmasti jatkuu myös valmistumisen jälkeen.

Opinnot ovat nyt ohi ja tutkinto suoritettuna. Mihin nuorten hiusalan ammattilaisten tiet vievät tämän jälkeen?

– En vielä tiedä mitä teen opintojen jälkeen. Jonkin aikaa työskentelen varmaankin hiusalalla, ja ehkäpä jossain vaiheessa opiskelen jotakin uutta alaa. Tulevaisuus mietityttää, mutta hymy huulessa menen elämää eteenpäin, Ella pohtii.

Jatkan suoraan valmistumisen jälkeen kevytyrittäjänä kampaamossa. Tie on ollut osittain raskas ja haastava, mutta olen onnellinen, että löysin mahtavan työpaikan, Sarah iloitsee.

Stadin AO:n kevään valmistujaisjuhlaa vietetään perjantaina 7. kesäkuuta. Hienon etapin saavuttamista Ella ja Sarah aikovat juhlistaa myös läheisten ja ystävien kanssa.