Sammalpolun saneerauksen valmistelevat työt alkavat – rakentamisen edestä poistetaan puita

Tapanilassa on keväällä alkamassa urakka, jossa saneerataan Sammalpolku sekä rakennetaan Helluntairaitin silta. Rakentamista valmistelevat työt alkavat jo maaliskuussa.
Tapanilassa sijaitseva Sammalpolku sijoittuu Jäkälätien ja Helluntairaitin väliin.
Tapanilassa sijaitseva Sammalpolku sijoittuu Jäkälätien ja Helluntairaitin väliin.

Sammalpolku on jalankulun ja pyöräilyn katu, jonka eteläpuolella sijaitsee päiväkoti. Päiväkodille rakennetaan uudisrakennus ja piha, ja osittain osana tätä urakkaa saneerataan myös Sammalpolkua. Kadulle tehdään muun muassa massanvaihtoja ja rakennetaan betonikiveys. Samalla korjataan jätevesi- ja hulevesilinjojen painumaa.

Sammalpolun itäpäässä sijaitsevalle Helluntairaitille rakennetaan silta yli Longinojan. Myös ulkovalaistus uusitaan Jäkälätieltä Ojanvarsipuiston raittia pitkin Sammalpolulle.

Urakan valmistelevat työt alkavat 18. maaliskuuta alkavalla viikolla. Osana valmistelevia töitä rakentamisen edestä kaadetaan 12 puuta, jolloin alueesta tulee myös nykyistä valoisampi. Kadun vehreys säilyy, sillä Sammalpolun varteen istutetaan saneerauksen aikana uusia havu- ja lehtipuita.

Saneeraus- ja sillanrakennusurakan on tarkoitus alkaa huhti–toukokuun vaihteessa. Urakkaan liittyvistä liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä rakentamisen aloitusta.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Katusuunnitelmaluonnos Sammalpolun saneerauksesta.
Katusuunnitelmaluonnos Sammalpolun saneerauksesta.