Pormestari Vartiainen Brysselissä EU-pääkaupunkien ja Euroopan komission kokouksessa

Pormestari Juhana Vartiainen osallistuu tänään EU-pääkaupunkien ja Euroopan komission yhteistyökokoukseen. Tilaisuutta isännöi Belgian tammikuussa alkaneen EU-puheenjohtajuuskauden vuoksi Bryssel.
EU-liputus Helsingin kaupungintalolla. Kuva: Kimmo Brandt
EU-liputus Helsingin kaupungintalolla. Kuva: Kimmo Brandt

Brysselin kaupunki on määritellyt yhteistyökokouksen teemoiksi erityisesti oikeusvaltioperiaatteet ja demokratian sekä niiden toteutumisen paikallisella, kansallisella ja EU-tasolla sekä näiden eri tasojen yhteistyöllä.

Kokouksen yhteydessä pormestari Vartiainen puhuu pääkaupunkien ja EU-komissaari Didier Reyndersin välisessä suljetussa tilaisuudessa sekä lisäksi julkisessa tilaisuudessa, jonne on kutsuttu muiden kohderyhmien lisäksi erityisesti nuoria ja opiskelijoita.

Yhteistyökokouksen jälkeen keskiviikkona 24. tammikuuta vuorossa on Brysselin aluehallinnon järjestämä tilaisuus, johon osallistuu eurooppalaisten kaupunkien ja pääkaupunkiseutujen lisäksi kaupunkiverkostoja sekä EU-instituutioita. Tilaisuuden pääteemana on se, miten eurooppalainen kaupunkipolitiikka tulee huomioida entistä paremmin EU-päätöksenteossa ja -ohjelmissa.

“Brysselissä käytävien keskustelujen teemat, oikeusvaltioperiaatteet sekä kaupunkipolitiikan parempi huomioiminen EU-päätöksenteossa, ovat erittäin ajankohtaisia muun muassa kesäkuussa 2024 käytävän europarlamenttivaalin takia. EU:n pitäisi nähdä eurooppalaiset kaupungit strategisena kumppaninaan, jotta yhteiseurooppalaiset tavoitteet saadaan toteutettua ja haasteet ratkaistua”, pormestari Vartiainen toteaa.