Pirkkolan yleisurheilukenttä kunnostetaan

Pirkkolan liikuntapuiston yleisurheilukentän kunnostus alkaa huhtikuun toisella viikolla. Töiden on tarkoitus valmistua lokakuun loppuun mennessä.
Pirkkolan yleisurheilukenttä on rakennettu 1960-luvulla. Kuva: Aki Silvennoinen
Pirkkolan yleisurheilukenttä on rakennettu 1960-luvulla. Kuva: Aki Silvennoinen

Peruskorjauksessa 1960-luvulla rakennetun urheilukentän kuivatus- ja hulevesijärjestelmä uusitaan. Kentän nykyisille hiilimurskaisille juoksuradoille vaihdetaan joustavat pinnoitteet. Kentällä tulee suorituspaikat hyppy- ja heittolajeja varten. 

Kenttää ympäröivät nurmikot korjataan, urheilukentän nykyisen rinnekatsomon rakenteet korjataan ja uusitaan tarvittavilta osin. Rinnekatsomoa myös laajennetaan.

Kentän koko valaistus rakennetaan uudestaan. Uudet valaisinpylväät ovat entisiä matalammat, ja valaisintekniikka sekä valaistuksen ohjaus päivitetään uudenaikaisiksi. Kentän valaisu toteutetaan esimerkiksi energiatehokkailla ledi-valoilla. Myös alueen käyttösähkö ja valaistussähkökaapelointi uusitaan. Kentälle asennetaan myös työkoneiden sähkölatauspisteet liikuntapuiston hoitoa varten.

Kunnostuksen jälkeen yleisurheilukentän harjoitteluolosuhteet palvelevat huomattavasti paremmin harrastajia ja kuntoilijoita.