Pikku-Finlandian rakentaminen alkaa – Töölönlahden puiston liikennejärjestelyihin muutoksia

Töölönlahden puiston liikennejärjestelyt muuttuvat Finlandia-talon väistötila Pikku-Finlandian rakentamistöiden myötä.
Töölönlahden puiston väliaikainen pyörätie. Kuva. Johanna Helama, Ramboll.

Finlandia-talon väistötila Pikku-Finlandian rakentaminen alkaa maanantaina 19.4. Työmaa levittäytyy osittain nykyisen kävely- ja pyörätien päälle, jonka vuoksi Töölönlahden puistoon on rakennettu väliaikainen pyörätie. Myös jalankulkijat ohjataan kulkemaan Töölönlahden puiston kautta rakentamisvaiheen ajan. Pikku-Finlandia valmistuu arviolta tämän vuoden lopussa.


Liikennejärjestelyt muuttuvat Karamzininrannan Töölönlahden puoleisella alueella. Väliaikainen pyörätie on suunniteltu baanaohjeiden mukaisesti, ja se on tarkoitettu vain pyöräliikenteen käyttöön. Jalankulku ohjataan Töölönlahden puiston nykyisten puistokäytävien kautta rakennustöiden ajaksi. Jalankulkijoille rakennetaan uusi reitti, joka kulkee Pikku-Finlandian edustalta. Se otetaan käyttöön, kun Pikku-Finlandia on saatu valmiiksi.

Työmaaliikenne kulkee Karamzininrannan kautta Töölönlahdenkadulle. Työmaa-alue aidataan, ja alueelle tuodaan kyltit muuttuneista liikennejärjestelyistä.

Väliaikainen pyörätie on käytössä myös Finlandia-talon perusparannuksen ajan. Pyörätie palaa alkuperäiselle paikalleen perusparannuksen valmistumisen ja Pikku-Finlandian siirron jälkeen vuonna 2025.

Lisätiedot:

Pikku-Finlandia(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Finlandia-talon perusparannus