Pasilanbaanan rakentaminen jatkuu huhtikuussa

Pasilanbaanan katuosuuksien rakentaminen jatkuu talvitauon jälkeen Tilkanvierrolla ja Ratsastiellä maanantaina 8. huhtikuuta 2024. Nyt alkavassa urakan toisessa vaiheessa saatetaan loppuun vesihuoltotyöt sekä rakennetaan Tilkanvierron ja Ratsastien risteys, suojaputkitukset ja valaisinjalustat. Toiseen vaiheeseen kuuluu lisäksi pintarakennetyöt, kivityöt, vihertyöt ja kaidetyöt.
Näkymä Tilkanvierrolta
Kuva: Jari Hurskainen

Työmaa vaikuttaa liikenteeseen

  • Moottoriajoneuvolla ajo Tilkanvierrolta Tilkankadulle on suljettu. Kiertoreitti kulkee Tukholmankadun, Paciuksenkadun ja Paciuksenkaaren kautta tai Korppaanmäentien kautta.
  • Ratsastie on suljettu välillä Tilkanvierto-Raisiontie. Kieroreitti kulkee Kiskontien ja Raisiontien kautta.
  • Ratsastien sekä Tilkanvierron eteläinen jalankulun ja pyöräilyn väylä on suljettu.

Tulossa uusi pyöräkatu

Urakassa valmistuu yhteensä 530 metriä uutta pyöräkatua. Ratsastie sekä Tilkanvierto muutetaan pyöräkaduksi Tilkankadun ja keskuspuiston välillä turvallisen ja selkeän pyöräliikenteen mahdollistamiseksi.

Pyöräkadulla pyöräilijät ajavat yhdessä autoilijoiden kanssa ajoradalla. Autoilijat sopeuttavat vauhtinsa pyöräilynopeuteen. Itäpäässään pyöräkatu liittyy nykyiseen keskuspuiston jalankulun ja pyöräilyn väylään.

Tilkanvierrolla säilyy jalkakäytävät kadun molemmin puolin, ja Ratsastien eteläreunalla säilyy nykyinen 3 metriä leveä jalkakäytävä. Katujen pohjoisreunalla on kadunvarsipysäköintipaikkoja.

Kohde valmistuu vuoden 2024 syyskuun loppuun mennessä. Urakoitsija on GRK Suomi Oy.

Liikennejärjestelyt kartalla.