Pasilanbaanan rakentaminen alkaa Tilkanvierrolla ja Ratsastiellä

Pasilanbaanan katuosuuksien rakentaminen Tilkanvierrolla ja Ratsastiellä alkaa maanantaina 2. lokakuuta. Urakassa valmistuu yhteensä 530 metriä uutta pyöräkatua.
Näkymä Tilkanvierrolta Kuva: Jari Hurskainen
Näkymä Tilkanvierrolta Kuva: Jari Hurskainen

Ratsastie sekä Tilkanvierto muutetaan pyöräkaduksi Tilkankadun ja Keskuspuiston välillä turvallisen ja selkeän pyöräliikenteen mahdollistamiseksi. Pyöräkadulla pyöräilijät ajavat yhdessä autoilijoiden kanssa ajoradalla. Autoilijat sopeuttavat vauhtinsa pyöräilynopeuteen. Itäpäässään pyöräkatu liittyy nykyiseen Keskuspuiston jalankulun ja pyöräilyn väylään.

Tilkanvierrolla säilyy jalkakäytävät kadun molemmin puolin, ja Ratsastien eteläreunalla säilyy nykyinen 3 metriä leveä jalkakäytävä. Katujen pohjoisreunalla on kadunvarsipysäköintipaikkoja.

Ratsastieltä kaadetaan urakan yhteydessä kahdeksan huonokuntoista tervaleppää ja tilalle istutetaan uusia.

Kohde valmistuu vuoden 2024 syyskuun loppuun mennessä. Urakoitsija on GRK Suomi Oy.

Rakennustyöt aiheuttavat tärinää, melua ja pölyä lähiympäristöön. Työtä tehdään arkipäivisin klo 07–16.

Työ aiheuttaa paikallisesti tilapäistä haittaa sekä moottoriajoneuvoille että jalankululle ja pyöräilylle. Kiertoreitit opastetaan maastossa.

Baanaverkoston rakentaminen etenee

Helsingin niemen itä-länsisuunnassa Pasilan kautta yhdistävää Pasilanbaanaa rakennetaan osissa. Pikku-Huopalahden puolella Pasilanbaanaa on rakennettu Pikku-Huopalahden puistoon. Pasilanbaana tulee jatkumaan Keskuspuiston läpi Länsi-Pasilaan.

Kalasatamasta-Pasilaan-raitiotien yhteydessä rakennetaan Pasilanbaanaa Vallilanlaaksoon ja Asemapäällikönkadulle. Pasilassa baana jatkuu Pasilan siltaa pitkin Länsi-Pasilaan, jossa tutkitaan vielä reitin linjausvaihtoehtoja Esterinportilta.

Helsingin suunnitelmissa on rakentaa koko kaupungin kattava laadukkaiden pyöräteiden verkko, joka yhdistää isot asuinalueet keskustaan ja työpaikkakeskittymiin. Baanat mahdollistavat nopean, suoran ja tasavauhtisen liikkumisen pyörällä.

Työalue kartalla
Työalue kartalla