Päiväkoti Longinoja ja leikkipuisto Filpus väistötiloihin

Päiväkoti Longinoja ja leikkipuisto Filpus siirtyvät väistötiloihin elokuussa 2020. Väistötilat rakennetaan nykyisten tilojen viereen (Ampujantie 1).
Päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen väistötiojen sijainti.

Päiväkoti Longinoja ja leikkipuisto Filpus siirtyvät väistötiloihin elokuussa 2020. Väistötilat rakennetaan nykyisten tilojen viereen (Ampujantie 1). Väistötilat tarvitaan, sillä nykyiset päiväkoti- ja leikkipuistorakennukset puretaan ja ne korvataan uudisrakennuksella.

Väistötilojen rakennustöiden on tarkoitus alkaa heti, kun hankkeelle on saatu rakennuslupa. Ennen varsinaisen rakentamisen alkamista alueella tehdään valmistelevia töitä. Rakentamisen aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Väistötilarakennukseen tulee tilat sekä päiväkodille että sisätilat leikkipuistolle. Leikkipuiston sisätilat tulevat rakennuksen toiseen päätyyn maantasokerrokseen. Päiväkodille rakennetaan myös ulkoilupiha ja leikkipuistolle oma ulkoalue. Väistötilat ovat käytössä, kunnes uudisrakennus valmistuu kesällä 2022.

Malmin alueella päivähoidon tarve kasvaa merkittävästi täydennysrakentamisen ja uusien asuinalueiden rakentamisen vuoksi. Nykyiset päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen tilat vaatisivat mittavia korjauksia, joiden toteuttaminen ei ole kannattavaa. Korvaavan uudisrakennuksen avulla saadaan riittävät, päiväkoti- ja leikkipuistotoiminnalle tarkoituksenmukaiset tilat.

Koska väistötila rakennetaan paikalleen vain määräajaksi, se voi saada määräaikaisen rakennusluvan. Väistötilarakennus on tarkoitus poistaa paikalta viiden vuoden kuluttua. Rakennuspaikka ennallistetaan sen jälkeen, kun väistötila on poistettu.