Oulunkylän jalkapallostadionia parannetaan

Helsinkiläinen jalkapalloseura Gnistan nousi tulevaksi kaudeksi jalkapallon pääsarjaan, Veikkausliigaan. Jotta seura voi pelata kotiottelunsa Oulunkylän jalkapallostadionilla, Veikkausliiga edellyttää stadionille olosuhdeparannuksia kentän kastelujärjestelmään, valaistukseen, katsomoihin, pukuhuoneisiin, lääkintähuoneeseen ja antidopingtilaan.
Työt pyritään tekemään siten, että jalkapallokentän käyttö ei merkittävästi häiriinny. Kuva: Aki Silvennoinen
Työt pyritään tekemään siten, että jalkapallokentän käyttö ei merkittävästi häiriinny. Kuva: Aki Silvennoinen

Ensimmäisenä Oulunkylän parannustöistä alkavat uuden kastelujärjestelmän asennustyöt, joiden on tavoitteena valmistua maaliskuussa. Gnistanin ensimmäinen kotipeli Veikkausliigassa on 6. huhtikuuta. Kastelujärjestelmän asennustyöt alkavat helmikuun aikana. 

Samanaikaisesti kastelujärjestelmän rakentamisen kanssa kentälle rakennetaan väliaikainen lisäkatsomo nykyisen katsomon vastakkaiselle puolelle. Työt pyritään tekemään siten, että jalkapallokentän käyttö ei merkittävästi häiriinny tai esty. 

– Kastelujärjestelmän rakentaminen talviolosuhteiden ja roudan takia tässä aikataulussa tulee olemaan erittäin haastavaa. Yhteistyö eri osapuolien kesken on lähtenyt hyvin käyntiin, ja kaikilla on yhteinen tavoite saada kenttäolosuhteet kuntoon ennen Gnistanin ensimmäistä sarjapeliä. Tämän puolesta kaikki näyttää nyt hyvältä, kertoo rakennuttaja Aki Silvennoinen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta. 

Stadionin uuden valaistuksen mittavat rakennustyöt alkavat myöhemmin keväällä. Uuden valaistuksen on tavoitteena olla käytössä elokuun loppuun mennessä. Valaistusuudistuksen aikana stadion saa neljä uutta valaisintornia eri puolille kenttää. Uuden valaistuksen valaistusteho on 800 lux ja valaisimien asema peliareenaan nähden noudattavat UEFA-tason 2 kenttävaatimuksia. 

Pukuhuoneiden, lääkintähuoneen ja antidopingtilan uudistukset toteutetaan Helsingin kaupungin ja Gnistanin yhteistyönä. Katsomo-olosuhteita uudistaa puolestaan Gnistan, joka hallinnoi stadionia. 

− Haluamme kiittää Helsingin kaupunkia erinomaisesta yhteistyöstä. Kaupungin vastatessa kastelusta ja valaistuksesta voimme keskittyä täysillä katsomo-olosuhteiden kehittämiseen. Kauden alkuun mennessä katettujen istumapaikkojen määrä nousee yli kahdentuhannen, ja tutkimme mahdollisuutta lisätä kapasiteettia vieläkin enemmän. Lisäksi lisäämme myyntipisteitä ja WC-tiloja katsojien mukavuuden takaamiseksi. Yhteistyössä kaupungin kanssa olemme löytäneet mallin, jolla täytämme kaikki lisenssivaatimukset, kertoo If Gnistan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Uusitalo.