Nuorten podcast-sarja Itä-Helsingistä ja sen ilmiöistä on nyt kuunneltavissa

Uudessa podcastissa nuoret tuovat esiin omia fiiliksiään, huomioitaan ja kokemuksiaan Itä-Helsingistä. Podcastin vieraat ovat kaupungin päättäjiä tai työntekijöitä, jotka työskentelevät esimerkiksi alueen kehittämisen parissa.
Itä kuuluu mitä kuuluu? -sarja vahvistaa nuorten osallisuutta ja kuulluksi tuloa ja nostaa Itä-Helsingin esiin uudella tavalla.
Itä kuuluu mitä kuuluu? -sarja vahvistaa nuorten osallisuutta ja kuulluksi tuloa ja nostaa Itä-Helsingin esiin uudella tavalla.

Uunituoreen Itä kuuluu mitä kuuluu? -podcastin ensimmäisessä jaksossa itähelsinkiläisyyttä käsitellään sekä nuorten että apulaispormestarin silmin. Jaksossa vierailee Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki, joka itsekin on asunut pitkään idässä.

 – Itähelsinkiläisyys merkitsee sitä, että asutaan alueella, jossa on moninaisesti erilaisia ihmisiä. Se on Itä-Helsingin hienous. Aivan erityistä idässä on, että luonto on aina lähellä. Ja meri on tosi lähellä, Arhinmäki sanoo. 

Podcast-sarjan on tuottanut Itäisen suurpiirin stadiluotsi Marjaana Jaranne yhteistyössä Nuorten toimintakeskus Kipinässä toimiva Signaalimedian ja sen toiminnassa mukana olevien nuorten kanssa.

Podcast vahvistaa nuorten osallisuutta ja kuulluksi tuloa sekä nostaa Itä-Helsingin esiin uudella tavalla. Sarjan kautta kuulija kuulee erilaisia näkökulmia Itä-Helsingistä ja itähelsinkiläisyydestä sekä kenties oivaltaa jotain uuttakin.

Itä kuuluu mitä kuuluu? -podcast-sarja on osa kaupunginkanslian alueosallisuustiimin toteuttamia kaupunkilaiskeskustelujen kokeiluja, joiden tavoitteena on edistää kaupunkilaisten osallisuutta, vaikuttamismahdollisuuksia ja dialogia kaupunkilaisten, alueen toimijoiden ja kaupungin välillä. Kaupunkilaiskeskustelut ovat osa Sitra Lab 4 -muutosohjelmaa, johon alueosallisuustiimi osallistui viime syksyn ja kuluvan kevään aikana.

Sarjan ensimmäinen jakso julkaistiin perjantaina 5. toukokuuta Spotifyn podcast -alustalla. Seuraava jakso julkaistaan kesäkuussa ja loput jaksot ensi syksynä.