Nuorille perustetaan oma seuraparlamentti – tervetuloa mukaan!

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut perustaa lasten seuraparlamentin osana Unicefin Lapsiystävällinen kunta -työtä. Seurojen toimihenkilöiden ja nuorten huoltajien toivotaan kannustavan 12–16-vuotiaita nuoria mukaan kehittämään seuratoimintaa entistä paremmaksi.
Kolme jalkapalloilevaa nuorta

Kaupunki perustaa aikuisten seuratoiminnan piiristä tutun seuraparlamentin tämän vuoden aikana myös 12–16-vuotiaille nuorille. Toiminta käynnistyy keväällä 2023 nuorten kanssa yhdessä tehtävällä suunnittelutyöllä, ja nuorten on mahdollisuus jatkaa myöhemmin syksyllä varsinaisessa seuraparlamenttitoiminnassa. Seuraparlamentin perustaminen on osa Unicefin Lapsiystävällinen kunta -työtä. 

Toimintaan voi lähteä mukaan seuratoiminnassa mukana oleva 12–16-vuotias, joka on innostunut kehittämään seuratoimintaa ja tekemään näin konkreettista vaikuttamistyötä. Seurasta tulisi myös löytyä aikuinen, joka toimii nuoren kontaktihenkilönä seurassa. Nuoren vanhemmilta pyydetään lupa toimintaan osallistumiseen ennen ensimmäistä tapaamista. 

Nuorten ääni paremmin kuuluviin 

Nuorten seuraparlamenttitoiminnan kehittämisvaiheessa kaupunki haluaa osallistaa nuoria ja kuulla heidän mielipiteitään: Missä ja miten seuratoimintaa kannattaa järjestää? Entä mitkä asiat puhuttavat lapsia ja nuoria juuri nyt seuratoiminnassa? Haluamme kuulla nuorten ajatuksia myös monista aikuisia ja kuntapäättäjiä askarruttavista kysymyksistä.  

Toiminnan suunnitteluun osallistumisen jälkeen käynnistetään varsinainen seuraparlamenttitoiminta kuluvan vuoden syksyllä. Nuori pääsee osallistumaan kaupungin ja seuratoiminnan yhteistyön kehittämiseen sekä tuomaan esiin omia ja edustamansa seuran ajatuksia ajankohtaisista teemoista liikunnan ja nuorten maailmassa. Tavoitteena on, että nuorten ääni kuuluu jatkossa entistä paremmin Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden tekemässä liikunnan edistämistyössä. 

Nuori voi ilmoittaa kiinnostuksensa seuraparlamenttitoimintaan Webropol-kyselyn(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta 31.3.2023 mennessä. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään jonakin arki-iltana huhti−toukokuussa.  

Teemasta kiinnostuvien seurojen toimijoiden kannattaa osallistua myös avoimeen Lapsen oikeudet vapaa-ajalla ja harrastuksissa -koulutukseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulutus on maksuton ja sen suorittaminen vie 60−90 minuuttia. Koulutuksen voi suorittaa omaan tahtiin verkossa.  

Lisätietoja Lapsiystävällinen kunta -työstä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)