Mitä mielessä? – Nuorten chatti vastaa

Nuoret voivat kysyä mieltä askattuttavista asioista uudessa Nuorten chatti -palvelussa.
Mietteliäs tyttö istuu sängyllä ja käyttää tietokonetta.

Helsinki on avannut Nuorten chatti -palvelun. Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille 16–29-vuotiaille nuorille, ja se on auki alkuvaiheessa arkisin klo 12—15. Chatti palvelee myös Helsingissä opiskelevia ulkokuntalaisia, jotka kuuluvat opiskeluterveydenhuollon piiriin.

Chatissa nuoria palvelevat sekä sosiaali- että terveysalan ammattilaiset. Nuori voi matalalla kynnyksellä kysyä mieltään askarruttavista asioista kuten omasta terveydestään, mielenterveysasioista, päihteistä ja kiusaamisesta kuin myös työhön ja opiskeluun tai ihmissuhteisiin liittyvistä asioista. Lisäksi nuori voi halutessaan vain aloittaa keskustelun ilman tiettyä aihetta.

Nuorten chatissa nuori pääsee keskustelemaan tilanteestaan ammattilaisen kanssa ja tarpeen vaatiessa mietitään nuorelle yhdessä hänelle sopiva palvelu.

Chatissa voi keskustella anonyymisti, mutta myös tunnistautuminen on mahdollista. Tunnistautuminen mahdollistaa ajanvarauksen, yhteydenottopyyntöjen teon sekä nuoren tietojen tarkastelun.

Nuorten chatti muodostaa yhdessä Nuorten sote -verkkosivujen kanssa aidosti helsinkiläisiä nuoria palvelevan kokonaisuuden.

Nuori – ota yhteyttä! Jokainen viesti on tärkeä.

Chatti palvelee arkisin klo 1215.

Chatti osoitteessa:
nuorten.helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutisen päivitys 31.12.2020: Vuoden 2021 alusta alkaen Nuorten chatti palvelee arkisin klo 12—15.

Uutisen päivitys 29.3.2021: Aukioloaika päivitetty uutisen tekstiin.

Uutisen päivitys 22.6.2021: Chatin osoite päivitetty


Kuva: Virpi Velin